Οργή Αστυνομικών στη μεταγωγή μεταναστών από τα Δωδεκάνησα

514

Δύο επιβατικά πλοία της εταιρίας Sea Jets ναύλωσε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με σκοπό τη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά της Δωδεκανήσου και του Βορείου Αιγαίου προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

Το σύνολο των μεταναστών είναι οικογένειες και παιδιά, οι οποίοι φθάνοντας ακτοπλοϊκώς στη Ραφήνα, μεταφέρθηκαν με πούλμαν στη Δομή Φιλοξενίας στο Στρατόπεδο Γερακίνη Μαλακάσας.

Την οργή κι αγανάκτηση των αστυνομικών προκάλεσε η μεταγωγή του μεγάλου αριθμού μεταναστών, λόγω της ανησυχίας για τα μέτρα κορωνοϊού που ισχύουν, αφού αναγκάσθηκαν να είναι σε ένα πλοίο τύπου καταμαράν 40 άτομα (αστυνομικοί) με 374 μετανάστες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του irafina.gr, οι αστυνομικοί προέβησαν στην εξής διαμαρτυρία:

Όλη η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα και εμείς με διαταγή της ηγεσίας της Ελληνικής αστυνομίας βρισκόμαστε σε μεταγωγή, η οποία ξεκίνησε στις 10 από Καστελόριζο με ενδιάμεσες στάσεις σε Ρόδο, Σύμη και Κω, για να επιβιβαστούν παράτυποι μετανάστες, με τελικό προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας το πρωί του Σαββάτου (21/3).

Το πλοίο είναι τύπου καταμαράν κλειστό χωρίς να υπάρχει πρόσβαση σε ανοιχτό κατάστρωμα και έχει χωρητικότητα 394 άτομα.

Οι συνοδοί είμαστε 40 άτομα και 374 οι παράτυποι μετανάστες με αποτέλεσμα όπως καταλαβαίνετε και βλέπετε στις φωτογραφίες να είναι αδύνατον να υπάρξουν τα κατάλληλα μέτρα για την μη μετάδοση του ιού.

Και ρωτάμε, που πήγαν όλες οι διατάξεις για τα μέτρα προφύλαξης για τον κορωνοιό; για τον συγχρωτισμό μέχρι 10 άτομα;

Για την ασφαλή απόσταση 1-2 μέτρων μεταξύ των ανθρώπων;

Ποιός θα είναι υπεύθυνος εάν κάποιος αστυνομικός ή μετανάστης έχει τον ιό και τον μεταδώσει η εάν προκύψει ένας η περισσότεροι θάνατοι από την συγκεκριμένη μετάδοση που σύμφωνα με τον νόμο τιμωρείται ως κακούργημα;