Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών την Παρασκευή και ώρα 13:30 έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο κτίριο της Εφορίας.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση η σχολική χρονιά έχει προ πολλού ξεκινήσει αλλά οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές παραμένουν.

«Σε πολλά σχολεία, μάλιστα, οι ελλείψεις βάζουν σοβαρά εμπόδια στη μάθηση των παιδιών μας, είτε γιατί το μάθημα δεν γίνεται όπως θα έπρεπε είτε γιατί δε γίνεται καθόλου. Υπάρχουν νήπια που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους ακόμα στην τάξη γιατί δεν έχουν προσληφθεί ακόμα παιδαγωγοί», αναφέρουν οι γονείς.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρονται τα ακόλουθα:

Μπήκε ο Οκτώβρης και δεν έχουμε δει να έχουν παρθεί όλα τα μέτρα από το κράτος και τον Δήμο για τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές στα σχολεία μας. Σε πολλά σχολεία, μάλιστα, οι ελλείψεις βάζουν σοβαρά εμπόδια στη μάθηση των παιδιών μας, είτε γιατί το μάθημα δεν γίνεται όπως θα έπρεπε είτε γιατί δε γίνεται καθόλου. Υπάρχουν νήπια που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους ακόμα στην τάξη γιατί δεν έχουν προσληφθεί ακόμα παιδαγωγοί.

Κάθε χρόνο η εκάστοτε κυβέρνηση διαβεβαιώνει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές ότι η χρονιά θα ξεκινήσει ομαλά, χωρίς προβλήματα, ενώ κάθε νέα σχολική χρονιά συναντάμε την ίδια κατάσταση.

Φτάνει πια! Όχι στην περαιτέρω υποβάθμιση της παιδείας!
Καλούμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες σε κινητοποίηση, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, ώρα 13.30΄, έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου(κτίριο εφορίας).

Ζητάμε την άμεση πρόσληψη νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών. Να καλυφθούν όλες οι θέσεις, βασικές και ειδικοτήτων, να μη χαθεί άλλη διδακτική ώρα. Δεν έχουν το δικαίωμα να παίζουν με τη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών.

 120 total views,  2 views today