Να δοθεί η δυνατότητα ορθής επανάληψης στο “ΕΡΓΑΝΗ” των δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας σε κλειστές επιχειρήσεις και μόνο για όσους εργαζόμενους έχουν ήδη δηλωθεί σε αναστολή τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, ζητάει από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών Βασίλης Σπανάκης.

Όπως επισημαίνει στην Ερώτηση που κατέθεσε και δήλωσε στον sky, πολλοί παράγοντες, όπως το μικρό χρονικό πλαίσιο υποβολής των δηλώσεων στο “ΕΡΓΑΝΗ”, οι διαφορετικές περίοδοι υποβολής, οι συνεχόμενες παρατάσεις του Lockdown κ.α., είχαν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες λογιστές-φοροτεχνικοί να δηλώσουν από παραδρομή λαθεμένα τις περιόδους αναστολής των συμβάσεων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή, για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Επειδή καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης και σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή των νέων μέτρων ο ρόλος του λογιστή-φοροτεχνικού ήταν καταλυτικός, ο κ. Σπανάκης ρωτάει τον αρμόδιο Υπουργό αν προτίθεται να δώσει τη δυνατότητα ορθής επανάληψης των δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας σε κλειστές επιχειρήσεις και μόνο για όσους εργαζόμενους έχουν ήδη δηλωθεί σε αναστολή.

Για το ενδεχόμενο μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ, ο κ. Σπανάκης δήλωσε στο σταθμό μας ότι είναι στα σχέδια της Κυβέρνησης το επόμενο διάστημα, όταν το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά.

Αναφορικά με την επικείμενη τουριστική σεζόν, ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι έχουν γίνει πολύ συγκεκριμένες κινήσεις για να μπορέσουμε να έχουμε τουρισμό, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο από την Κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι δε μπορούμε να μιλάμε για τα δεδομένα του 2019, όμως θα έχουμε αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με την περσινή περίοδο, ενώ αναμένονται και οι εξαγγελίες του υπουργείου Ανάπτυξης για στήριξη των τουριστικών καταλυμάτων.

 180 total views,  6 views today