Δεν υπάρχει ανησυχία σε ότι αφορά τα Δωδεκανήσα από το σεισμό που έγινε μεταξύ της Κρήτης και της Σαντορίνης όπως δήλωσε στο  skyrodos.gr  o σεισμολόγος κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο σεισμός έγινε 67 χλμ. βορειοανατολικά του Ηρακλείου και είχε εστιακό βάθος 55,2 χιλιομέτρων. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο υπολόγισε τη δόνηση στα 4,8 Ρίχτερ, βόρεια του Αγίου Νικολάου. Ο σεισμός είχε μικρή διάρκεια και συνοδεύτηκε από έντονη βοή. Έγινε αισθητός σε όλη την ανατολική Κρήτη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί πληροφορίες για ζημιές.

Τι δείχνει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο για τον σεισμό μεταξύ Κρήτης-Σαντορίνης

Να θυμίσουμε ότι χθες το πρωί σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:00 στη νότια Κρήτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 75 χλμ. νότια-νοτιοανατολικά του Τυμπακίου.

ΑΠΘ: 4,7 Ρίχτερ -Δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητός λόγω βάθους

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του ΑΠΘ, ο σεισμός ηταν 4,7 της Κλίμακας Ρίχτερ, έγινε στις 10:57 και δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε κατοίκους λόγω του μεγάλου του εστιακού βάθους

Τι λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Καθησυχαστικός σε ότι αφορά τις … επιπτώσεις του σεισμού και ειδικότερα την τυχόν γένεση μετασεισμών και στα Δωδεκάνησα εμφανίστηκε ο σεισμολόγος κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Δεν επηρεάζονται τα Δωδεκάνησα από το σεισμό που έγινε μεταξύ της Κρήτης και της Σαντορίνης.

«Ο σεισμός που έγινε σήμερα αυτό έχει μέτριο μέγεθος και η εστία του είναι στα 55 με 60 χιλιόμετρα βάθος. Αυτό σημαίνει πως είναι ενδιάμεσου βάθους. Θυμίζω πως ενδιάμεσου βάθους ήταν και ο σεισμός στο Ηράκλειο. Οι σεισμοί με ενδιάμεσο βάθος δεν έχουν μετασεισμούς δηλαδή δεν υπάρχει μετασεισμική δραστηριότητα. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει ανησυχία» , δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

 100 total views,  2 views today