Ουκρανός φοιτητής διάβασε το Ευαγγέλιο στη γλώσσα του και συγκίνησε

154

Συγκινητικές στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν στον Εσπερινό της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο Κρήτης. Παρακολούθησαν έναν φοιτητή από την Ουκρανά να διαβάζει το Ευαγγέλιο στη γλώσσα του.

Δύο μήνες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο 23χρονος Ονούφριος ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο πλέον ως μεταφραστής για τους συμπατριώτες του πρόσφυγες που καταφθάνουν στην Κρήτη, μακριά από την τραγωδία του πολέμου.

O νεαρός φοιτητής από την Οδησσό, μιλάει άριστα τα ελληνικά αφού τα τελευταία πέντε χρόνια σπούδαζε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η Εκκλησία της Κρήτης, αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ευγένιος, έδωσαν βήμα στον νεαρό Ονούφριο ανήμερα του Πάσχα (24.04.2022), η σκέψη, όμως, του οποίου παραμένει στα άλλα έξι αδέρφια του και τους γονείς του, οι οποίοι συνεχίζουν να ζουν στην Οδησσό.

Το μήνυμα σε Ουκρανούς και Έλληνες

Ο Ονούφριος στέλνει το δικό του μήνυμα στους συμπατριώτες, την οικογένειά του και ολόκληρο τον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό:

«Να έχετε πίστη γιατί το μέλλον είναι αβέβαιο. Με σκληρό αγώνα και πίστη θα καταφέρουμε να ελευθερώσουμε ξανά την Ουκρανία. Χριστός Ανέστη!».

Στους Έλληνες ο νεαρός φοιτητής απευθύνει άπειρη ευγνωμοσύνη, λέγοντας, «ευχαριστούμε για όλα, τη βοήθεια, την αλληλεγγύη και τη φιλοξενία που προσφέρετε στα αδέρφια μας από την Ουκρανία»!

Φωτογραφία in.gr