Ουρές στο Εργατικό Κέντρο -Δηλώσεις Εγγλέζου, Καραγεωργόπουλου

1426

Ουρές από κόσμο που βρίσκεται σε απόγνωση, έχουν σχηματισθεί από το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου, αφού δεν καλύπτονται μετά τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν χθες από την Κυβέρνηση.

Με κραυγή απόγνωσης ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Παναγιώτης Εγγλέζος, δήλωσε στον sky ότι η κατάσταση είναι τραγική και στις κυβερνητικές εξαγγελίες, δεν προβλέπονται αυτοί που δεν έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης.

Όπως τόνισε ο κ. Εγγλέζος, χιλιάδες κόσμου στο νησί είναι εκτός των διατάξεων, μεταξύ αυτών οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο (250 άτομα), που δεν αναγνωρίζονται ως εποχικοί λόγω της δίμηνης απασχόλησής τους, οι εργαζόμενοι στα τουριστικά πρακτορεία και στα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, οι οδηγοί ταξί και οι εργαζόμενοι σε καταστήματα της Παλιάς Πόλης, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να λάβουν επίδομα ανεργίας ή κάποιο έκτακτο βοήθημα.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές όπως είπε, είναι ενήμεροι και θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση, ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Και ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος μιλώντας στον sky επισήμανε ότι δίνεται σκληρή μάχη της ΓΣΕΕ και των συνδικάτων “αφού ο κόσμος ζητά μια διέξοδο στη διαμορφωθείσα κατάσταση από τον περασμένο Μάρτιο που ξεκίνησαν αυτά τα προβλήματα”.

Ο κ. Καραγεωργόπουλος τόνισε ότι και κατά την τελευταία επίσκεψή του στη Ρόδο διαπίστωσε το γεγονός ότι “δεν καλύπτονται αυτοί οι άνθρωποι από κάποια συλλογική σύμβαση εργασίας, καθώς δεν υπήρχε η υποχρέωση επαναπρόσληψής τους και μία σειρά από κατηγορίες συναδέλφων έμειναν εκτός των μέτρων. Εμείς δίνουμε τον αγώνα μας, με όλες μας τις δυνάμεις, αλλά δεν είμαστε ούτε εκτελεστική, ούτε νομοθετική εξουσία. Οι βουλευτές και υπουργοί θα πρέπει να ενσκήψουν πάνω τα θέματα αυτά. Υπάρχει όμως η βούληση; Υπάρχει η πρωτοβουλία ή πάνε σε ένα copy-paste των προηγούμενων ρυθμίσεων;”, υποστήριξε σχετικά.

Τέλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, αναφέρθηκε στο θέμα της βεβαίωσης μετακίνησης των εργαζομένων ότι μέχρι σήμερα το πρωί δεν είχε αναρτηθεί -όπως είχε προαναγγείλει η ΓΓΠΠ- στην πλατφόρμα κάτι σχετικό για να γίνεται από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

“Τι σημαίνει αυτό; Ότι κανένας αδήλωτος ή υποδηλωμένος εργαζόμενος δεν θα μπορεί να λάβει τη σχετική βεβαίωση ώστε να μετακινείται νόμιμα από και προς την εργασία. Επίσης, αυτή η ρύθμιση αποτρέπει σε σημαντικό βαθμό την μετακίνηση και συνεπώς την απασχόληση εργαζομένων που τελούν σε αναστολή εργασίας. Θυμίζω ότι στο πρώτο κύμα της πανδημίας, στη ΓΣΕΕ είχαμε δεχθεί καταιγισμό καταγγελιών εργαζομένων που μας ανέφεραν ότι οι εργοδότες τους απασχολούσαν παράνομα κατά την αναστολή εργασίας, εκδίδοντας ψεύτικες βεβαιώσεις μετακίνησης. Είμαστε σίγουροι ότι η «ευρηματικότητα» ορισμένων κακών εργοδοτών, θα καταφέρει και πάλι να «σπάσει» τα στεγανά του συστήματος. Τα συνδικάτα όμως θα είναι και πάλι εδώ ως δύναμη αποτροπής και καταγγελίας!”, είπε καταλήγοντας.