Ουρές και σήμερα στο Νοσοκομείο από πολίτες που πρόσφεραν αίμα για τους τραυματίες στα Τέμπη!

120

Την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους προς τους τραυματίες από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη δείχνουν οι Ροδίτες και κυρίως οι νέοι.

Άνθρωποι που μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν ήταν πρόθυμοι να προσφέρουν αίμα  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του
Δήμου  Ρόδου της ΠΝΑΙ των επιμελητηρίων  όλων των φορέων  του νησιού και έτρεξαν να δώσουν ζωή με το αίμα τους.

Όπως δήλωσε στο skyrodos.gr ο Διευθυντής του Αιματολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου κ. Ευάγγελος Αγγελής  η συμμετοχή και χθες και σήμερα ήταν συγκινητική και μεγάλη.

Φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου γυναίκες νέες αλλά και ηλικιωμένες πήγαν στο νοσοκομείο και έδωσαν αίμα.  Περίμεναν υπομονετικά στην μεγάλη ουρά που σχηματίστηκε και  έφθανε μέχρι την είσοδο του τμήματος για να δώσουν αίμα.

«Μου έκανε εντύπωση ότι ήρθαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου για να  δώσουν αίμα Παραδοσιακά οι άνδρες προσφέρουν αίμα όταν πάνε στο στρατό. ¨Ηρθαν κυρίες όλων των ηλικιών  για να προσφέρουν αίμα. Συγκεντρώθηκαν πολλές φιάλες  και από σπάνιες ομάδες αίματος που θα μας βοηθήσου πολύ στην αιμοδοσία», είπε.

Χθες έδωσαν αίμα 85 άτομα και σήμερα 50 στο σύνολο.

Αν και από τα αρμόδια υπουργεία ανακοινώθηκε πως οι ανάγκες έχουν καλυφθεί η αιμοδοσία θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα. Αναμένεται  να σπεύσουν στο ΓΝΡ συμπολίτες μας από πολλές περιοχές της  Ρόδου.

Η αιμοδοσία θα γίνεται από τις 08:30 το πρωί έως τις  13:30 κάθε ημέρα εκτός Σαββάτου και Κυριακής.