Να αυξηθούν τα δρομολόγια που συνδέουν τη Ρόδο με τα υπόλοιπα νησιά του νομού και τα Σπάτα και κυρίως να κοστίζουν φθηνότερα θα ζητήσει ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος από τον  πρόεδρο  της AEGEAN κ. Ευτύχιο Βασιλάκη κατά τη συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018.

Θα ακολουθήσουν όπως δήλωσε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος ήδη συναντήσει και με στελέχη άλλων αεροπορικών εταιρειών σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η  αεροπορική σύνδεση των νησιών.

Δεν είναι τυχαίο που  η συνάντηση του δημάρχου Ρόδου με τον κ. Βασιλάκη θα πραγματοποιηθεί πριν από την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της ΚΕΔΕ που έχει προγραμματιστεί για το πρωί της 3ης Δεκεμβρίου.

Προφανώς ο δήμαρχος ετοιμάζεται να θέσει θέμα συγκοινωνιών στο συνέδριο της ΚΕΔΕ σε μια προσπάθεια να πιεστούν οι αρμόδιοι και να δώσουν λύσεις.

Σε συνέντευξή τύπου πρόσφατα πάντως ο κ. Χατζηδιάκος υπογράμμισε πως  οι κάτοικοι των νησιών , δεν θα πρέπει να εμποδίζονται στις μετακινήσεις τους και να έχουν πρόσβαση  τόσο στη Ρόδο όσο και στην πρωτεύουσα .

Επιπλέον και το κόστος των μετακινήσεων για τους νησιώτες δεν θα πρέπει να είναι απαγορευτικό όπως συμβαίνει τώρα .

«Δεν είναι όλοι  οι κάτοικοι της Ρόδου σε καλή οικονομική κατάσταση.  Πρέπει όμως να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν χωρίς να χρειάζεται να δαπανούν κάθε φορά  μια ολόκληρη περιουσία», είχε δηλώσει ο κ. Χατζηδιάκος.

Η συνάντηση του κ. Χατζηδιάκου με τον κ. Βασιλάκη είναι ο λόγος που αποφασίστηκε τελικά να πραγματοποιηθεί  και η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ όχι το πρωί της 3ης Δεκεμβρίου αλλά το απόγευμα στις 19:00.

 Όλα τα θέματα των αυτοδιοικητικών στο συνέδριο της ΚΕΔΕ 

Η προετοιμασία για τη συμμετοχή των δημάρχων της  Ρόδου και των υπολοίπων νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων στο συνέδριο της ΚΕΔΕ έχει ήδη ξεκινήσει  με ευθύνη του αντιδημάρχου και γραμματέα της ΠΕΔ  κ. Γιώργου Πόκκια.

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ θα λάβουν μέρος 15 δήμαρχοι από τα Δωδεκάνησα και 19 από τις Κυκλάδες. Θα συμμετάσχουν επίσης και πέντε δημοτικοί σύμβουλοι.

Στα θέματα που θα αναδείξουν οι δήμαρχοι της Δωδεκανήσου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε μιλώντας στο skyrodos.grο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Πόκκιας.

Το μεγαλύτερο αγκάθι για τους αυτοδιοκητικούς είναι ο « Κλεισθένης» που θα συμβάλει ώστε  να μην έχουν τη δύναμη που πρέπει οι  παρατάξεις της πλειοψηφίας στα δημοτικά συμβούλια.

«Είμαστε αντίθετοι  με τη μεταρρύθμιση. Έτσι όπως έγινε έχουμε μόνο την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τίποτε περισσότερο.  Πάγια θέση της αυτοδιοίκησης είναι οι θεσμικές αλλαγές στη λειτουργία της ΤΑ και των ΟΤΑ. Το κράτος  πρέπει να γίνει πιο επιτελικό. Δεν γίνεται τελικά  ο διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων και η αύξηση των πόρων που θέλουν οι αυτοδιοικητικοί. Αυτό που ενδιαφέρει  την κυβέρνηση ήταν η αλλαγή του εκλογικού νομοσχεδίου  για να δημιουργηθούν αργότερα τεράστια προβλήματα λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας της ΤΑ και των Δήμων.  Ο νόμος ψηφίστηκε όμως. Δεν μας μένει παρά να κάνουμε … το σταυρό μας για να εκλεγούν στα δημοτικά συμβούλια άνθρωποι που θα βλέπουν την προοπτική και το μέλλον  των δήμων και των πολιτών και δεν θα εξυπηρετούν προσωπικά σχέδια και τακτικές»,δήλωσε για τον Κλεισθένη ο κ. Πόκκιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Δύο αεροδιακομιδές ασθενών από τη Ρόδο στην Αθήνα

Οι δήμαρχοι όπως είπε ο κ. Πόκκιας επιδιώκουν να ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα  και να αντιμετωπιστούν με τον τρόπο που πρέπει προβλήματα όπως το μεταναστευτικό.

«Υπάρχει πλέον θέμα ασφάλειας  των πολιτών στα νησιά όπου υπάρχουν πρόσφυγες και μετανάστες. Θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα», είπε ο κ. Πόκκιας.

Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό στη Λέρο όπως δήλωσε ο δήμαρχος κ. Μιχάλης Κόλλιας  μένουν 1.000 άτομα  και η κατάσταση είναι ασφυκτική

«Δεν θέλουμε να αυξηθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στο νησί και να φθάσουμε στο σημείο να στήσουμε σκηνές για να μείνουν επειδή δεν επαρκούν οι χώροι που διαθέτουμε», δήλωσε ο κ. Κόλλιας.

Οι δήμαρχοι  θα εστιάσουν  και στην επαναφορά  των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ καθώς έχουν γίνει ήδη προσφυγές στα αρμόδια όργανα της ΕΕ.

«Έχει  γίνει προσφυγή στην αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή για την ακύρωση της απόφασης με την οποία έπαψε να υφίσταται το ειδικό καθεστώς των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ .  Θα εξεταστεί μέσα στο Δεκέμβριο και αισιοδοξούμε ότι η απόφαση της κυβέρνησης θα ακυρωθεί», είπε ο κ. Πόκκιας.

Σε ερώτηση σχετικά με τις ενέργειες σε περίπτωση που απορριφθεί από την Ευρωπαϊκό Επιτροπή η προσφυγή για τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ ο κ. Πόκκιας δήλωσε:

«Αν δεν ακυρωθεί  θα γίνουν και άλλες  παρεμβάσεις σε νομικό επίπεδο. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα αντιληφθούν ότι πρέπει να αποκατασταθεί το αίσθημα  αδικίας  για τους κατοίκους των νησιών. Οι μειωμένοι συντελεστές  δεν είναι προνόμιο αλλά το εργαλείο για να υπάρχει ισότητα μεταξύ των κατοίκων», εξήγησε ο κ. Πόκκιας.

Οι δήμαρχοι ζητούν  να αυξηθούν και τα κονδύλια για την τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να λειτουργούν όπως πρέπει και οι Δήμοι.

 256 total views,  4 views today