Επιτόπια αυτοψία πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος στο 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου, προκειμένου να διαπιστωθούν οι τεχνικές παρεμβάσεις  που κρίνονται απαραίτητες για την αποκατάσταση μίας σειράς τεχνικών προβλημάτων που έχουν προκύψει στο σχολικό συγκρότημα, καθώς και οι εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη από υφιστάμενες εργολαβίες

Η συνάντηση προκλήθηκε έπειτα από επίσκεψη του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στο Γραφείο Δημάρχου, οι οποίοι του παρέδωσαν λίστα προβλημάτων των κτιριακών εγκαταστάσεων, αλλά και θεσμικών θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του ΕΠΑΛ.

Ο κ. Χατζηδιάκος δεσμεύτηκε για την άμεση αντιμετώπιση των  θεμάτων  και σήμερα, πραγματοποίησε αυτοψία, συνοδευόμενος από επιχειρησιακά στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου .

Επί τόπου, συνοδευόμενος  από το Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αλέκο Μπεκιάρη και Μηχανικούς του δήμου, το Διευθυντή του ΕΠΑΛ κ. Γιάννη Καραμήτσα και Καθηγητές και ενημερώθηκε  για την εξέλιξη των παρεμβάσεων σε μία σειρά θεμάτων που αφορούσαν, τη  μόνωση των εργαστηρίων, τα δίκτυα απορροής των όμβριων, τον ηλεκτροφωτισμό, την αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων όπου αυτό απαιτείται, που είναι ενταγμένα σε εργολαβίες,  προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διδασκαλίας

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επίσκεψης, εξετάστηκε  η δυνατότητα αποκατάστασης του δικτύου θέρμανσης και  η ανάδειξη της αίθουσας εκδηλώσεων, μέσω μιας σειράς ήπιων παρεμβάσεων, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους συλλόγους της πόλης σε κάθε μορφής εκδήλωση που προγραμματίζουν.

Στις δηλώσεις που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος,  συνεχάρη το 15μελές  συμβούλιο των μαθητών, για το ενδιαφέρον και την δυναμική διεκδίκηση τόσο των θεσμικών, όσων και των τεχνικών προβλημάτων του σχολείου και ευχήθηκε να συνεχίσουν με την ίδια δυναμική, την ευαισθησία να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. «Όσο για τα τεχνικά προβλήματα» συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδιάκος, «άμεσα αντιμετωπίζονται, με τις δύο υφιστάμενες εργολαβίες, η μόνωση, ο φωτισμός και τα κιγκλιδώματα και σε επόμενη εργολαβία θα ενταχθούν οι υπόλοιπες παρεμβάσεις».

 184 total views,  2 views today