Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος «Snapshots from the Borders», ο Δήμος Ρόδου πραγματοποίησε στο εκθεσιακό χώρο της πύλης D’amboise έκθεση έργων τέχνης συμπολιτών μας με θέμα το προσφυγικό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, εκτέθηκαν 37 καλλιτεχνικές δημιουργίες από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Ρόδου, σχολεία της Ρόδου, καθώς και οργανώσεις της τοπικής κοινωνίας.

Στο πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε., και του οποίου ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 5.367.995 ευρώ, συμμετέχουν 17 Δήμοι και 14 οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών από 14 Ευρωπαϊκές χώρες. Στόχος του έργου είναι η ανάδειξη των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι τοπικές αρχές στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος.

Για το σκοπό αυτό προβλέπεται να χρηματοδοτηθούν, μεταξύ άλλων, εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε τοπικό, εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, εκπόνηση μελετών για τις επιπτώσεις του προσφυγικού ζητήματος στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και η δημιουργία ενός διευρωπαϊκού δικτύου δήμων.

 176 total views,  2 views today