Πενήντα εννέα άτομα έχουν συλληφθεί έως τώρα στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες, για την εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που έκαναν συστηματικά λαθρεμπόριο χρυσού, τον οποίο διοχέτευαν στο εξωτερικό.

Ανάμεσά τους είναι ο γνωστός ιδιοκτήτης της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων «Ριχάρδος», Δημήτρης-Ριχάρδος Μυλωνάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ριχάρδος συνελήφθη μέσα στην πολυτελή βίλα του στη Σαρωνίδα, καθώς ενέχεται στη διακίνηση χρυσών αντικειμένων, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι στο σπίτι του βρέθηκαν χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα τα οποία θα πήγαιναν για λιώσιμο.

Στη Ρόδο ουδέν το επιλήψιμον

Ο Ριχάρδος διαθέτει υποκαταστήματα στη Ρόδο στην Δημητρίου Θέμελη 83 και στην Κω στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 52.

Δεν είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές της Ρόδου ο ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστηρίου με την επωνυμία « Ριχάρδος» στην περιοχή μας.

Όπως δηλώθηκε από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στο skyrodos.grοι έλεγχοι που έγιναν στο κατάστημα που διατηρούσε στη Ρόδο δεν έδειξαν κάτι το επιλήψιμο.

«Είναι συγκεκριμένα τα παραστατικά που πρέπει οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων καταστημάτων να τηρούν .Στη διάρκεια των ελέγχων που διενεργήσαμε δεν βρήκαμε ελλείψεις ή  κάτι άλλο που θα μπορούσε να μας κινητοποιήσει», δηλώθηκε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και ειδικά το τμήμα Νοτίου Αιγαίου όπου τονίστηκε στο skyrodos.grότι ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου καταστήματος δεν είχε απασχολήσει τις αρχές τοπικά.

Σε ερώτηση αν διατηρούσε κάποιο άλλο χώρο στον οποίο θα μπορούσε να έλιωνε τα ευγενή μέταλλα δηλώθηκε ότι δεν  εντοπίστηκε μέχρι τώρα κάτι.

Σε κεντρικό επίπεδο έγινε η παρουσίαση της υπόθεσης από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και αναμένεται ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Κατάλαβαν και αντέδρασαν: Εβαλαν σημάνσεις και ασφάλισαν την τρύπα...

Σημειώνεται πως το κατάστημα πυ διαθέτει στη Ρόδο στον πεζόδρομο της Θέμελη, από το πρωί είχε μια κινητικότητα και από το ρεπορτάζ του skyrodos.gr φαίνεται πως “αδειάζει”  αφού έχει τώρα, μόνο ένα γραφείο και μια καρέκλα.

Η υπόθεση παίρνει διαστάσεις

Μέρος των χρυσαφικών που κατέληγαν σε πλάκες, αξίας πολλών εκατομμυρίων, πιθανόν προέρχεται και από κλοπές-διαρρήξεις και ληστείες, ενώ υπενθυμίζεται πως η ίδια Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. είχε εξαρθρώσει και την διαβόητη “Μαφία των Ρομά” με την δαιδαλώδη οργάνωση και την πολυετή δράση, υπεύθυνη για εκατοντάδες κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια στην Αττική και στην επαρχία.

Μέσω αυτής την υπόθεσης που ακόμα απασχολεί τις Αρχές κατέληξαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας στα ίχνη των ενεχυροδανειστών-κλεπταποδόχων και αποκαλύφθηκε όλη το κύκλωμα του λαθρεμπορίου χρυσού και αργύρου με τα “πλοκάμια” του έως την Τουρκία.

Βεβαίως οι Αρχές δεν θεωρούν ότι ήταν η μοναδική σπείρα τα κλοπιμαία της οποίας κατέληξαν μέσω των κλεπταποδόχων στα χυτήρια των ενεχυροδανειστών, αλλά με τον ίδιο τρόπο και μέσω κλεπταποδόχων, διοχετεύτηκαν στα ενεχυροδανειστήρια αυτά, κλοπιμαία της Γεωργιανής Μαφίας “Vor V Zakone” και άλλων μικρότερων εγκληματικών οργανώσεων που δρούσε συστηματικά με κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες σε σπίτια.

 252 total views,  2 views today