Ενδιαφέρον για τις εργασίες αποκατάστασης και αξιοποίσης του Τατοΐου έχει εκδηλώσει ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε να δει τα σχέδια, κυρίως για την ανακτορική ενότητα, κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Kαθώς η επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου και της δούκισσας της Κορνουάλης για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 συμπίπτει με την επιτάχυνση των σχεδίων για την αποκατάσταση και αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι, φαίνεται αυτονόητο ότι ο πρίγκιπας θα είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Καλά πληροφορημένες πηγές, λένε στο iefimerida ότι φέρεται να ζήτησε, μέσω της βρετανικής Πρεσβείας, να δει τις μελέτες και τα σχέδια που έχουν εκπονηθεί, κυρίως για την ανακτορική ενότητα. Τα έργα προχωρούν εντατικά ενώ τον Ιανουάριο η Λίνα Μενδώνη παρουσίασε την έκθεση βιωσιμότητας που εκπόνησε η ΚPMG με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι το ενδιαφέρον αυτό του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, εδράζεται προφανώς σε προσωπικούς λόγους, αφού στο κοιμητήριο με τους βασιλικούς τάφους αναπαύεται μεταξύ άλλων ο πρίγκιπας Ανδρέας, πατέρας του δούκα του Εδιμβούργου και συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, Φίλιππου. Δηλαδή ο παππούς του διαδόχου του βρετανικού θρόνου και πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολου. Η σχέση αυτή είναι εξαιρετικά δυνατή και συμβολική. Κυρίως τώρα με την φόρτιση που υπάρχει στο Μπάκιγχαμ, εξαιτίας της δεινής κατάστασης της υγείας του Φιλίππου.

Δεν πρέπει να λησμονούμε επίσης, ότι ο πρίγκιπας Κάρολος είναι ένας από τους βασικούς «ακτιβιστές» για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και δεν αποκλείεται να τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα και η προστασία του περίφημου δάσους στο Τατόι. Πάντως δεν πρόκειται να επισκεφθεί το Τατόι τις προσεχείς ημέρες -χωρίς να αποκλείεται να επανέλθει σχετικά σύντομα για να βρεθεί και στο Τατόι και τον τάφο του παππού του. Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες ότι κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, θα δει ιδιωτικά τον τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνο.

 677 total views,  2 views today