Connect with us

BREAKING NEWS

Ο Καζαμίας του 2024: Ο Φανός των Θεοφανείων σήμερα

Published

on

Πώ πω! Ο Καζαμίας ήρθε σήμερα μέσα στο άρμα του Αη Βασίλη και προσγειώθηκε στην Ψαροπούλα. Το άρμα είδε η Κακιά Σκάλα και εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το γκαζόν του Δημοτικού σταδίου, σαν μέτρο εναντίον του Διαγόρα. Πω πω… Ακόμα δεν ήρθε ο Καζαμίας και η άφιξη του έφερε συγκρούσεις!

Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά, κι αρχή του νέου χρόνου!

Να φύγουνε οι πόλεμοι και σκηνικά του φθόνου.

Στη Ρόδο αντιληφθήκαμε τον μέγα ηγεμόνα

και βρήκαμε ποια είναι αρχηγός, η … ισχυρή κοκόνα!

Αυτή, Ροδίτες αποφάσισε να βάλει μεσ’ στον γύψο,

κι εγώ ο Καζαμίας σας, πορτοκαλιά θα στύψω!

Και βγάζω τώρα τον χυμό, να κάνω βυσσινάδα,

μπας και μας έρθει τοπικά η δύσμοιρη ακμάδα!

Αρχίζουμε λοιπόν, τα κρύα και ωραία

γιατί καλά γνωρίζουμε το γέλιο στην παρέα!

Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά, αρχή για νέο χρόνο

ευχόμαστε σε όλους σας να ζείτε δίχως πόνο!

Ο Καζαμίας έφτασε τα δώρα να σκορπίσει

και μια ευχή να ακουστεί, η χούντα να διαλύσει!

——————————–

Ο Καζαμίας του 2024 ήρθε με ταλαιπωρημένο ύφος, λίγο πιο γηρασμένος από πέρυσι, λίγο πιο στενοχωρημένος, αλλά σίγουρα, κρατά δυνάμεις και το ύφος του, δείχνει πως και φέτος κάτι θα καταφέρει!

Κατάλαβε πως τα προβλήματα είναι πολλά κι αυτά δεν φαίνονται ή δεν θέλουν ορισμένοι να φαίνονται. αι όσα φαίνονται, …μουτζουρώνονται από την απελπισία των ορισμένων να κάνουν το άσπρο μαύρο με μια τακτική, που δεν συνάδει ούτε με την ηθική, ούτε με την λογική.

Εδώ είναι λοιπόν ο Καζαμίας. Κατέβηκε με το έλκηθρο του Αη Βασίλη και άρχισε να μοιράζει τα δώρα του. Και να διαλαλεί την πραμάτια του, μήνα – μήνα για όλο το 2024.

Ιανουάριος

Με το που μπήκε ο μήνας, ωιμέ, ο Καζαμίας έφερε «εικόνες» από την Ρώμη. Οχι από το Κολοσσαίο βέβαια αλλά από το μοναδικό Θέατρο Απόλλων της Σύρου, με τη μεγαλοπρέπεια που εκπέμπει για την περίσταση και την επιβλητικότητα που χρειάζεται! Μάθαμε πως ως και ο Αη Βασίλης γκρίνιαξε γιατί δεν είχε καινούργια παπούτσια για να πατήσει τα κόκκινα χαλιά. Με τα χίλια ζόρια ο Αη Βασίλης πήγε, φορώντας σαγιονάρες αγορασμένες από το Κινέζικο στο Γκραντ Οτέλ. Στην τελετή δεν παραβρέθηκαν πολλοί και μόνο ένας βουλευτής. Του είπανε του κ. Παπά πως η σωτηρία του είναι στις επόμενες εκλογές να το παίξει δίδυμο με τον Χατζημάρκο κι έτσι έτρεξε να μην χάσει! «Εσύ, ολόκληρος υπουργός να τον κυνηγάς; φώναζε μια κυρία, κάνοντας τον Θανάση Σταμούλη να βγάλει ανακοίνωση!…

Μέσα στον μήνα ήρθανε τα νέα τα σπουδαία, με ορισμούς και διορισμούς, αντιδημάρχων, αντι-τέτοιων και από τους άλλους.

Κάποιοι εντόπισαν τις διαφορές μεταξύ νυν και τέως δημοτικής Αρχής κι αποφάσισαν να βγάλουν γλώσσα! Ευτυχώς που η γλώσσα δεν είναι σαν αυτή που χρησιμοποιούν για φαλακρούς για να βγάλουν μαλλιά! Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα της νέας Δημοτικής Αρχής και ο πονηρός τρίβει τα χέρια του: Θεώρησε πως κατάφερε τον στόχο του και ο Καζαμίας του έφερε δώρο, ένα ικανό στέλεχος για να τον βοηθήσει στο έργο του, με τρία πτυχία, δυό masters και μια διατριβή. Τα είδε όλα και τον …έχωσε στο τέλος του μήνα, υπαρχηγό με έδρα την Χάλκη.

Φεβρουάριος

Σήμερα από το πρωί δίνει ευχές ο Μητροπολίτης. Ο Καζαμίας πήρε σειρά και βρέθηκε να ευλογείται. Το πήρε χαμπάρι ο Παπάς κι έτρεξε στην Μητρόπολη για μια φωτογραφία. Δεν ήταν μόνος του όμως γιατί τον πρόλαβε και ο Γιαννικουρής. Ο τελευταίος, ρωτήθηκε κιόλας αν ήρθε ως υποψήφιος βουλευτής, υποψήφιος περιφερειάρχης, υποψήφιος διοικητής της ΕΥΔΑΠ, ανηψιός ή πρόεδρος των απανταχού Ροδίων ΕλληνοΑμερικάνων. «Τι είναι αυτά που ρωτάτε;» ήταν η απόκριση ενός που τον συνόδευε, μάλλον του Γιώργου Κούρτη εξ ονόματος της Περιφέρειας.

Μέσα στον μήνα στη γιορτή των ερωτευμένων, βλέπει ο Καζαμίας στο Soho να εμφανίζονται ο Αντώνης Καμπουράκης και ο αναπληρωτής περιφερειάρχη.

Το παίρνει είδηση η Παυλάκη και διαμαρτυρόμενη στο τηλέφωνο, ετοιμάζει αμέσως, ανακοίνωση που καταδικάζει το ειδύλλιο.

Το σκηνικό με το τηλέφωνο παίρνει χαμπάρι ο Αγγέλου και ανεβαίνοντας στο συντριβάνι μπροστά από το Σόχο αρχίζει να μιλά για ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που έχουν επιβάλει χούντα.

Μάρτιος

Περνάνε οι μέρες και η αντίδραση του Αγγέλου γίνεται μεγαλύτερη και πιο δημιουργική. Στρατολογείται για την παράταξη του, ο Φαρμακίδης και ετοιμάζει διαδήλωση με μια κόκκινη ντουντούκα. Παίρνει είδηση ο ηγεμόνας και στέλνει τα δεξιά εξαπτέρυγα να αντιδράσουν.

Ετοιμάζει αντισυγκέντρωση, σαν αυτές που έκανε μικρός, φέρνει δικηγόρους, δικηγόρους, και τον στρατό των δημοσιογράφων.

Αναγγέλλει διάγγελμα και βάζει το τρίτο κουστούμι με τα μπλε παπούτσια και την άσπρη σόλα. Η αντίδραση του Αγγέλου τον κάνει να φορέσει την γραβάτα που του χάρισε ο Μητσοτάκης. Ο Αγγέλου καταλαμβάνει τον φιλικό ραδιοσταθμό και στέλνει εξορία με συνοπτικές διαδικασίες τον Πέρη. Αυτός, για να δικαιολογηθεί, λέει πως έχει μια δουλειά και φεύγει.

Στην εξορία του Αγγέλου πάνε όλοι με την συνοδεία του Φαρμακίδη.

Ο Πέρης παραμένει άφαντος! Την 25η του μήνα εμφανίζεται στο Μαντράκι. Τον έκανε ο Δεσπότης παπαδάκι και μετά την δοξολογία, το αφεντικό τον στέλνει με ελικόπτερο στη Χάλκη για να βρει τον αναπληρωτή αλλά και να γλυτώσει.

Αντί για άλλες ενέργειες τον βάζουνε να κάνει εμβόλιο κατά της γρίπης και το αφεντικό που το έμαθε στη Ρόδο, τρελαίνεται. Αναλαμβάνει ρόλο ο Μηνατσής που άρχισε να τραγουδά, τραγούδια για τη γιορτή μέσα στον Απρίλη. Ο Φραγκάκης παίρνει χαμπάρι τις ενέργειες που γίνονται εις βάρος του νησιού του και αποφασίζει να σηκώσει σημαία ανεξαρτησίας από το Νότιο Αιγαίο. Αμέσως του κόβουν χρηματοδοτήσεις που είχε εξασφαλίσει για να κάνει την Χάλκη ένα νέο Μόντε Κάρλο.

Απρίλιος

Με απόφαση του Ντε Βέκκι αποφυλακίζεται η ομάδα Αγγέλου. Εντονες είναι οι αντιδράσεις και γι αυτό ο Πότσος με μια κίνηση ματ, παίρνει την αρχηγία από τον Αγγέλου, ανεβαίνει στο βουνό του Παραδεισιού και με δεκάδες συναγωνιστές του, καταλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του ραντάρ.

Πώς κατάφερε να φτιάξει σύστημα τηλεοπτικής εκπομπής, μάλλον οφείλεται στις γνώσεις του Βαγγέλη Καρακατσάνη.

Βγάζουν λοιπόν οι αντάρτες του βουνού τηλεοπτικό σήμα με τις αυτοσχέδιες πατέντες και βγάζουν μήνυμα προς τους Ροδίτες, τους Χαλκήτες, τους Συμιακούς και τους Τηλιακούς: «Να είστε σίγουροι πως αυτόν τον αγώνα κατά της χούντας θα κερδίσουμε εμείς. Θα δώσουμε και το αίμα μας για να απελευθερωθεί ο τόπος μας», αναφέρουν στο μήνυμα που στη τηλεόραση εμφανίζει με ιδιαίτερο δυναμισμό η Ρένα Βενιανάκη. Τώρα πού την βρήκανε, πώς εντάχθηκε στην ομάδα Πότσου και πώς μετακινήθηκε στο βουνό του Παραδεισίου, μόνο η ίδια είπε στον Καζαμία.

Ο ηγεμών, εν εξάλλω δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πού το βρήκε τόσο θράσος ο Πότσος και η παρέα του. Χιλιάδες Ροδίτες βλέποντας τις τηλεοπτικές εκπομπές του Καρακατσάνη, «κατεβαίνουν» στο Μαντράκι και μπροστά στην Τράπεζα της Ελλάδος στήνουν εξέδρα. Πρόχειρες μετρήσεις της αστυνομίας κάνουν λόγο για 20.000 κόσμο συγκεντρωμένο από την Νέα Αγορά ως το καζίνο που φωνάζουν ρυθμικά το σύνθημα «Κάτω η Χούντα».

Ο μήνας κλείνει με την Διακήρυξη της Ρόδου, που δημοσιεύθηκε στις 30 Απριλίου και τελειώνει με το ψήφισμα «για ελεύθερους πολιορκημένους που δίνουν τα πάντα για να ανατραπεί το καθεστώς των ασπρόμαυρων».

Μάϊος

Μέσα στον μήνα θα ξεκινήσουν τρία έργα στη Ρόδο: Η μεγάλη αερογέφυρα από τις Κάτω Πέτρες προς το ξενοδοχείο Ιξιαν Γκραντ, προϋπολογισμού 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, το τελεφερίκ που είχε σχεδιάσει παλαιότερα ο Νίκος Χαραλάμπης που θα ενώσει την περιοχή του Μπελβεντέρε με την κορυφή του Μόντε Σμιθ και το υπόγειο τραμ προς την Κάμειρο Σκάλα. Το τελευταίο θα γίνει υπόγειο γιατί δεν αντέχεται άλλο η ζέστη το καλοκαίρι και θα πρέπει να ενταχθεί στη χρηματοδότηση Πι και Φι.

Η χρηματοδότηση έχει προϋπολογισμό ατελείωτο και το έργο αναλαμβάνει το Τεχνικό Γραφείο του Γιάννη Παρασκευά.

Για την αερογέφυρα, έχουν κληθεί να δώσουν προσφορές όλες οι κατασκευαστικές εταιρείες. Τελικά ξεκινά με εργολάβο μια κοινοπραξία της Γέφυρας Κρεμαστής με την Γέφυρα του Μάκκαρι. Το έργο θα δημιουργήσει πολλά αναπτυξιακά σχέδια για το κόλπο της Ιξιάς και για τον λόγο αυτό, σκέφτεται σοβαρά να αποχωρήσει από την πολιτική ο Στέργος Στάγκας και να αναλάβει ΟΛΕΣ τις μελέτες. Ενίσταται ο Δελαπόρτας που ζητά συμμετοχή στις αποφάσεις και αναλαμβάνει να βρει επαφή με τους αντάρτες του Βουνού για να συναινέσουν.

Από τον Δήμο της Ρόδου ο Βαγιανός κάνει μια παρέμβαση και ζητά εξηγήσεις για τον λόγο που θα πρέπει να γίνει ένα τέτοιο έργο.

Ο μήνας θα κλείσει με την επίσκεψη στη Ρόδο κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ που θα ζωγραφίσουν την αερογέφυρα σε μουσαμά για μελλοντική κυβερνητική χρήση του κ. Κασσελάκη.

Στην επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, εμφανίζεται φωτογραφία του Καμπουράκη να κάνει ερωτική εξομολόγηση στην καρέκλα του δημάρχου.

Ιούνιος

Το έργο της αντίστασης συνεχίζεται. Του Πότσου κυκλοφορούν φωτογραφίες ζωσμένος με όπλα, μπότες, γιλέκο και τραγιάσκα. Την φωτογραφία είδε τυχαία ο Κολιάδης και αμέσως αποφάσισε να ποντάρει στην επανάσταση, μόνο αν του δώσουν τον ίδιο ρουχισμό. Για την ένταξη του στην ομάδα της Επανάστασης, ενστάσεις διατυπώνει με γραπτή ανακοίνωση ο Καμπουράκης που φτιάχνει την δική του ομάδα, σύμφωνα με τα πρότυπα των εθελοντών για τις φωτιές.

Ο Καμπουράκης με δηλωση του από τον Top FM ανακοινώνει την συμπαράταξη με τον Πότσο αλλά από χωριστά μετερίζια. Αποφασίζει να ανέβει στην Τσαμπίκα και παίρνει ως οπλαρχηγό τον Δέμελο. Μαζί τους ανεβαίνουν χιλιάδες Ροδίτες.

Φαίνεται πως η Επανάσταση έχει βρει επιτέλους απήχηση.  Από τον sky παίζουν συνέχεια αντιστασιακά τραγούδια και εκφωνούνται μηνύματα υπέρ της Επανάστασης. Ο Καζαμίας παθαίνει πλάκα με τον παλμό και τον ρυθμό των γεγονότων κι αποφασίζει να πάει με το έλκηθρο του Αη Βασίλη ως τον Προφήτη Ηλία, όπου ο Αγαπητός Πάλλας συγκεντρώνει όπλα και ρουχισμό για τους επαναστάτες.

Ο ηγεμών ετοιμάζει την αντεπίθεση του. Με αστυνομικά μέσα. Ομως βρίσκει σθεναρή αντίσταση στην υλοποίηση σχεδίου καταστολής από τον κ. Καζαμία, που συμπαραστέκεται στον συνονόματο του. Εξαλλος ο ηγεμών τηλεφωνεί στον ΧρυσοχοΪδη ζητώντας την απομάκρυνση του.

Το μαθαίνει ο Πότσος και δηλώνει στην τηλεόραση «Τα ίδια Παντελάκι μου, τα ίδια Παντελή μου», υπενθυμίζοντας την συναυλία του Ρέμμου πριν από δυό καλοκαίρια…

Ιούλιος

Ο ηγεμών την 1η του μήνα δηλώνει παραίτηση. Ο λαός βγαίνει από τα κρησφύγετα και κατεβαίνει προς το κέντρο της Ρόδου. Χιλιάδες Ροδίτες με αναμμένα κεριά και σημαίες στα χέρια, υποδέχονται την είδηση.

Το καθεστώς τέλειωσε φωνάζουν και φιλιούνται σταυρωτά. Πρώτος – πρώτος με τους διαδηλωτές, δίπλα στον Καμπουράκη και κοντά στον Πότσο, κολλάει ο Παπάς, ζητώντας επίμονα να φωτογραφηθεί μαζί του για να βάλει την φωτογραφία στα Παραπολιτικά.

Μερικοί του φωνάζουν πως δεν είναι πανηγύρι αυτό αλλά το τέλος του δυνάστη. Την 3η του μήνα ο Καζαμίας έρχεται και φέρνει στη Ρόδο τον Μπρατάκο, την Ράπτη και τρία τέσσερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που πρόσφατα είχαν μεταπηδήσει στη Νέα Δημοκρατία. Το μήνυμα που φέρνουν του Μητσοτάκη, για ομαλή μετάβαση, κάνει έξαλλους τους οπλαρχηγούς και τους αρχηγούς της Ροδιακής Επανάστασης. Ο ηγεμών στέλνει για συζητήσεις την Χαρούλα αλλά αυτή τσαντίζεται όταν ένας την αποκαλεί με το μικρό της όνομα. «Ολόκληρη γιατρός είμαι, να με σέβεστε» είναι η ατάκα που λέει. Τα παίρνει στο κεφάλι ο Πότσος και διατάζει να την βάλουν δεμένη στο συντριβάνι του Ευαγγελισμού.

Για συμπαράσταση αλυσοδένονται στον ιστό της σημαίας στον Βωμό της Πατρίδας, ο ηγεμών, ο Παπάς, ο Ασπράκης, ο Ευστρατίου και για επιπλέον συμπαράσταση ο Μπαριανάκης. γιατί  πήγε να του πει ο ηγεμόνας για το εκτόπισμα του και εκείνος κόβει τα σκοινιά και αποχωρεί με κατεύθυνση το βουνό του Παραδεισίου, έτοιμος να ενταχθεί στην ομάδα Πότσου.

Αύγουστος

Διεργασίες στις διεργασίες, αποφασίζεται η καταστολή κάθε διάθεσης αντίστασης και δημοκρατικά να λειτουργεί η Ρόδος.

Μέσα στα μπάνια του λαού, γίνεται μια στριφογυριστή μπαλιά από τον Νικητιάδη, που βγάζει γρήγορα από το παιχνίδι τον βασικό του αντίπαλο: Αποφασίστηκε να αναλάβει προσωρινός Διοικητής Νοτίων Σποράδων ο Παναγιώτης Κουνάκης.

Η Εμπωνα ντύνεται στα γιορτινά και ο Καζαμίας φέρνει ειδικές παντόφλες – δώρο στον νέο ηγεμόνα που αποφασίζει την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του να κάνει με ένα μακροβούτι από το τραμπολίνο.

Η Βάρκα του Καλαφατά επιστρατεύεται για να μεταφέρει τον νέο ηγεμόνα. «Δεν το περίμενα αυτό» φωνάζει ο τέως ηγεμών που παραμένει δεμένος στο κοντάρι της σημαίας.

Σεπτέμβριος

Προκηρύσσονται εκλογές για νέο ηγεμόνα. Εκλογές με πλήρη διαφάνεια και όχι με δικαστικούς αντιπροσώπους από την άλλη Ελλάδα. Υποψήφιοι είναι ο Βαγγέλης Μανδρακός, ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας (που παραιτείται από δήμαρχος της Σύμης), ο Μιχάλης Σάββενας και ο Αγγελος Φραγκάκης, που δήλωσε υποψηφιότητα μόλις εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο Παπακαλοδούκας. Οι εκλογές είναι για την Κυριακή 27 Οκτωβρίου.

Οκτώβριος

Οι ομιλίες και οι συγκεντρώσεις πάνε σύννεφο. Την μεγαλύτερη συγκέντρωση κάνει ο Μιχάλης Σάββενας στην πίστα του παλιού αεροδρομίου στα Μαριτσά. Ο κόσμος είχε κατέβει από το βουνό του Παραδεισιού, είχε μαζευτεί απ’ όλες τις συνοικίες της Ρόδου και σχεδόν όλα τα χωριά είχαν παρουσία.

Ανατέλλει ένα νέο πολιτικό αστέρι στη Ρόδο, όπως φαίνεται. Μπιρσίμ ο Σταύρος Νικηταράς, οργανώνει μια συγκέντρωση που ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου στο Σύνταγμα δεν είδε.

Χιλιάδες λαού κρατώντας σουβλάκια και πιταρούδια αποθεώνουν τον Σάββενα που με τρεμάμενη φωνή λέει πως θα είναι ο ηγέτης της επόμενης χρυσής εποχής. Τελειώνουν ξαφνικά τα ηλιοβασιλέματα!

Στις εκλογές παίρνει 79,9 τοις εκατό. Ο Μητσοτάκης τον καλεί στο κινητό του, αλλά επειδή είναι παλιάς τεχνολογίας δεν κουδουνίζει. Το παίρνει χαμπάρι ο Φανούρης Ροδίτης και τρέχει να του αγοράσει καινούργιο.

Τελικά μιλάει με τον Μητσοτάκη και εκείνος του λέει πως θα ήθελε να τον γνωρίσει ο ίδιος, η γυναίκα του και ο Μπρατάκος. Ο νέος ηγεμόνας απαντά, πως λάθη του παρελθόντος δεν κάνει!

Ο μήνας κλείνει με πανηγύρια και χαρές σε όλη τη Ρόδο.

Νοέμβριος

Αμέσως ορκίζεται ο Σάββενας. Δεν αφήνει περιθώρια και αναλαμβάνει καθήκοντα.  Οι αντάρτες του βουνού κατεβαίνουν και εντάσσονται στην κοινωνία. Τα πράγματα αρχίζουν μετά από χρόνια να παίρνουν σωστή κατεύθυνση. Ο νέος ηγεμόνας διατάζει έρευνα για τα χρήματα του λαού που ξοδεύτηκαν για να πληρώνονται δημοσιογράφοι. Ανησυχία επικρατεί αλλά γρήγορα ο Σάββενας κλείνει τα θέματα αυτά.

Ο Φανούρης Ροδίτης αναλαμβάνει χωρικός αντ’ αυτού στον Αρχάγγελο. Ο Μανιάς του Διαγόρα παίρνει τη θέση του Δελαπόρτα.  Ολα άρχισαν να κυλούν ηρεμότερα.

Δεκέμβριος

Ο Καζαμίας μαζεύει τα παλτό του γιατί έπιασε κρύο. Μας πάγωσε. Για να βγούνε αληθινές οιι προφητείες του θέλει δουλειά. Ο Σάββενας δηλώνει υπεραισιόδοξος.

Τα κρύα πιάσανε. Ο Καζαμίας παίρνει το έλκυθρο και φεύγει για να μας ξανάρθει, τέτοιες μέρες του χρόνου.

Οσοι το απόλαυσαν, με τις υγείες τους. Οσοι ψιλοαρπάχτηκαν, περαστικά. Οποια ομοιότητα με την πραγματικότητα, είναι εντελώς τυχαία. Μην παρεξηγηθεί και μας κόψει το νερό να μαραθούν τα λάχανα.

Αλλωστε η πραγματικότητα πολλές φορές είναι μια φαρσοκωμωδία. Περαστικά μας και χρόνια Πολλά…

(Visited 2 times, 1 visits today)
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Το πιο ενδιαφέρον

Ο σταθμός που λειτουργεί από το 1992. Ο πρώτος ενημερωτικός ραδιοσταθμός στο Αιγαίο και ο πρώτος που καθιέρωσε το ενημερωτικό site, που λειτουργεί παράλληλα με τον ραδιοφωνικό σταθμό. Ο sky αδιάλειπτα λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ 100,3 . Copyright © RADIOTOYRISTIKI SA

Στο site αυτό χρησιμοποιούμε εργαλεία που αποθηκεύουν μικρά αρχεία (cookies) στον υπολογιστή σας. Τα cookies κάνουν το site αυτό να “τρέχει” χωρίς προβλήματα και να δημιουργεί cookies πλοήγησης (statistics cookies). Για καλύτερες υπηρεσίες, πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ.