Ο κορωνοϊός αλλάζει τη διατροφή στα ξενοδοχεία – Τέλος ο μπουφές;

878

Αλλαγές όχι μόνο στη διαμονή αλλά και στη γαστρονομία των ξενοδοχείων φέρνει η κρίση του κορωνοϊού, καθώς επαγγελματίες του τουρισμού από διάφορες χώρες εκτιμούν ότι οι τουρίστες θα αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες στα ταξίδια, δίνοντας έμφαση στην υγεία.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο της ένωσης Ρώσων Τουρ οπερέιτορ, τα ξενοδοχεία θα κληθούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των επισκεπτών οι οποίοι θα είναι πιο επιλεκτικοί και απαιτητικοί, και θα διακατέχονται από φοβίες μόλυνσης από τον ιό, θα περιορίζουν τις επαφές τους με άλλους ανθρώπους και την επαφή τους με συσκευές και επιφάνειες.

Τα μεγάλα τραπέζια θα εξαφανιστούν από τα εστιατόρια των ξενοδοχείων και θα περιοριστούν σε άλλα 5-6 ατόμων, ενώ θα τοποθετούνται και σε απόσταση τριών ή τεσσάρων μέτρων από τα υπόλοιπα.

Επίσης θα είναι υποχρεωτική η προσφορά αντισηπτικών τζελ στην είσοδο ενώ είναι πιθανό όλες οι συσκευές να προσφέρονται σε ατομική προστατευτική συσκευασία.

Οι Ρώσοι ειδικοί εκτιμούν ότι ο μπουφές θα είναι το πιο ευάλωτο σημείο του εστιατορίου στα ξενοδοχεία, καθώς προϋποθέτει έκθεση των πιάτων και χρήση ίδιων αντικειμένων και συσκευών από τους ταξιδιώτες.

Ερωτήματα εγείρονται και για την αυτό-εξυπηρέτηση, για το κόψιμο του ψωμιού με το ίδιο μαχαίρι και ίδιο ύφασμα, για τη χρήση της καφετιέρας ή αποχυμωτών.

Έτσι, εκτιμάται ότι ο μπουφές θα αντικατασταθεί με προ-συσκευασμένα πιάτα ή θα υπάρχουν εργαζόμενοι στο εστιατόριο που θα φορούν μάσκα και γάντια και θα διανέμουν το φαγητό. Το ψωμί ενδεχομένως να μοιράζεται κομμένο σε μερίδες ενώ όλα τα προϊόντα αρτοποιίας θα είναι συσκευασμένα, σύμφωνα με τις γαστρονομικές προτιμήσεις του.

Οι νέες απαιτήσεις θα οδηγήσουν στην αύξηση το προσωπικού, την αύξηση των χώρων εστιατορίου και προετοιμασίας φαγητού, αυξάνοντας σημαντικά το κόστος στα ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας 4-5 αστέρων.