Στους διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες και Ελληνίδες, στις διεθνείς διακρίσεις της χώρας στις επιστήμες και τον πολιτισμό, αλλά και στην επιτυχημένη εξωστρέφεια του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που το ανέδειξε σε διεθνές Κέντρο Αριστείας πανεπιστημιακών ναυτιλιακών σπουδών, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ονέος Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Θ. Γραμμένοςστην ομιλία της Αναγόρευσής του.

Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιομεγάλης Επετειακής Εκδήλωσης την Παρασκευή 17 Μαΐου2019 στη Χίο.

Στο κατάμεστο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης», η εκδήλωση ξεκίνησε με μία αναδρομή στα πρώτα βήματα της ιστορίας του Τμήματος και την περαιτέρω ανάπτυξή του. Συνεχίστηκε με την αναγόρευση του Καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Θ. Γραμμένου (CassBusinessSchool, City, University of London) σε Επίτιμο Διδάκτορα και ολοκληρώθηκε με συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα: “Σύγχρονες Τάσεις της παγκόσμιας Ναυτιλίας και νέες Προκλήσεις για Πανεπιστημιακές Ναυτιλιακές Σπουδές στη Χίο”, που κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού.

Τιμήθηκαν με αναμνηστική πλακέτα, ο θεμελιωτής του Τμήματος Ομότιμος Καθηγητής κ. Νίκος Λίτινας,πρ. Αντιπρύτανης και πρώτος εκλεγμένος Πρόεδρος του Τμήματος, ο πρώτος Πρύτανης Ομότιμος Καθηγητής κ. Θεμιστοκλής Λέκκας, καθώς και οι οικογένειες των μεγάλων δωρητών του Πανεπιστημίου Δ.Κ Λώ& Ν.Κ. Λώ και Κ. Καλαμωτούση.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οΓ.Γ.ΑιγαίουκαιΝησιωτικήςΠολιτικής του Υπουργείου ΝαυτιλίαςκαιΝησιωτικήςΠολιτικήςκ. Γεώργιος Κασσάρας, ο Επίτιμος Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού ΙΜΟ κα ιεπίσης Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών κ. ΕυθύμιοςΜητρόπουλος, νυν Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος«Μ. Τσάκος», ο πρ. ΥπουργόςΕμπορικήςΝαυτιλίας κ. Γεώργιος Ανωμερίτης, η Διευθύντρια της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Αικατερίνη Πέππα, ο Διευθυντής του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. ΜιχάληςΣαρλής, διακεκριμένοι εκπρόσωποι Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αλλοδαπής, θεσμικών φορέων και της ναυτιλιακής επιχειρηματικής κοινότητας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, χορηγοί και φίλοι του Τμήματος και με χαιρετισμό του ο Ναυτιλιακός πρεσβευτής του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού ΙΜΟ κ. Λεωνίδας Ευγενίδης-Δημητριάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ευχαριστήριο στον Πρωθυπουργό για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

 164 total views,  2 views today