Πρόσωπο της ημέρας αναδείχθηκε χτες για το ΚΙΝΑΛ ο Δημήτρης Κρεμαστινός. Αφορμή μια συνέντευξη του στην οποία αναφέρθηκε τόσο στη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και στην προγραμματική σύγκλιση του κινήματος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αναφορά του αυτή προκάλεσε την οργή του συναδέλφου του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ο οποίος μέσω twitter απάντησε με σκληρό ύφος στον συνάδελφο του. «Η ζημιά που προκαλούν τέτοιες δηλώσεις, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, λίγο πριν από τις εκλογές είναι απίστευτη. Αλλοιώνουν το κεντρικό μήνυμα, αδικούν την προσπάθεια όσων πιστεύουμε στην αυτόνομη πορεία της παράταξης. Λυπάμαι και ντρέπομαι πραγματικά! Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά», έγραψε χαρακτηριστικά.

Είχε προηγηθεί επεισόδιο μεταξύ της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά και του βουλευτή. Η Φώφη Γεννηματά τηλεφώνησε στον βουλευτή και σε υψηλούς τόνους τον κάλεσε να ακολουθήσει την κομματική γραμμή που εκείνη έχει επιβάλλει κατά της κύρωσης της συμφωνίας. Αυτό λίγες ώρες μετά την είδηση ότι δεν θα επιβληθεί κομματική γραμμή αλλά οι βουλευτές είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός δεν έχει κρύψει πως υπό συνθήκες θα υπερψήφιζε την συμφωνία αλλά θα ακολουθήσει το κόμμα του.

Στη συνέντευξη του ο Δ. Κρεμαστινός άφησε ανοιχτό το τι θα πράξει ενώ πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα δεν απέρριψε ενδεχόμενο προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ σχολιάζοντας πάντως ότι αυτό είναι δύσκολο να συμβεί σε προεκλογική περίοδο.

«Δεν έχω πει ότι θα ψηφίσω υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχω δει ακόμη το κείμενο της συνταγματικής μεταβολής. Δεν είναι δυνατόν να πω ότι θα ψηφίσω υπέρ χωρίς να το έχω δει, είναι βασικό για να αποφασίσω … όχι μόνο εγώ, όλοι μας, η κοινοβουλευτική ομάδα» δήλωσε σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει κατά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Πιάνει δουλειά εισαγγελέας για δημοσιεύματα που «φωτογραφίζουν» …μαγειρέματα στον ΕΟΔΥ

«Η Συμφωνία αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι δεν θα λέγεται το κράτος αυτό Μακεδονία, η ονομασία θα είναι Βόρεια Μακεδονία, έχει όμως το μειονέκτημα -παρότι έχει γίνει ρηματική διαβεβαίωση πως η γλώσσα και η εθνότητα κτλ. θα είναι όπως εμείς τα θέλουμε- ότι αυτό δεν είναι σαφώς διατυπωμένο στο Σύνταγμα», υποστήριξε εκτιμώντας παράλληλα πως «τα μισά Σκόπια -ίσως και παραπάνω, η αντιπολίτευση και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τους, λένε ότι θα το αλλάξουν όταν γίνουν κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στην κομματική πειθαρχία τάχθηκε υπέρ εξηγώντας πως «δεν είναι ωραίο σε ένα κόμμα οι συνιστώσες του να ψηφίζουν διαφορετικά σε βασικά θέματα».

Στην επικοινωνία που είχε πάντως με την Φώφη Γεννηματά δεσμεύθηκε πως δεν θα κινηθεί εκτός γραμμής ενώ θα είναι πιο προσεκτικός στις διατυπώσεις του ώστε να μην επιδέχονται ερμηνείας.

Λίγο αργότερα, τόσο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, όσο και ο γραμματέας επικοινωνίας του κόμματος, Σταμάτης Μαλέλης, εκτίμησαν ότι «ο κ. Κρεμαστινός θα εναρμονιστεί με την απόφαση της Κ.Ο. και της προέδρου».

«Όταν ορισθεί η συζήτηση στη Βουλή για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών, θα συνέλθει η Κοινοβουλευτική Ομάδα για να αποφασίσει συντεταγμένα», σημείωσαν οι κύριοι Χρηστίδης και Μαλέλης.

Σε ό,τι αφορά το επεισόδιο ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και το Δημήτρη Κρεμαστινό που είχε ξεσπάσει νωρίτερα, φαίνεται πως πλέον θεωρείται λήξαν, όπως δήλωσαν τα δύο μέλη του Κινήματος Αλλαγής.

«Ο κ. Κρεμαστινός θα εναρμονιστεί με την απόφαση της ΚΟ και της προέδρου», υπογράμμισαν οι κύριοι Χρηστίδης και Μαλέλης.

Σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Κρεμαστινός τα μάζεψε, δηλώνο ντας πως θα εναρμονιστεί με τις αποφάσεις του κόμματος του.

 252 total views,  2 views today