Ο κ. Χατζημαρκος πανηγυρίζει και ….χλευάζει

494

“Οι προσδοκίες των πολιτών μεγάλες, οι ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων πολλαπλασιάζονται ,τα 49εκ για την ενίσχυση τους μειώθηκαν σε 30εκ  αλλά ….ο κ. Χατζημαρκος και η Περιφερειακή αρχή πανηγυρίζει και ….χλευάζει!”

Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου και ο κ. Χατζημάρκος υποσχέθηκαν -έστω καθυστερημένα –  και μετά από πρόταση και πολιτική πίεση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης – στην πρόσφατη  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου στις 30.9.20 ότι πραγματοποιούνται ενέργειες για ενίσχυση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων των νησιών μας που επλήγησαν από τον covid/19 και θα διατεθούν 49εκ ευρώ…! Δεκαπέντε (15) ημέρες μετά ανακοινώνουν με την γνωστή επικοινωνιακή “φανφαρώδη”  τακτική τους ότι θα διατεθούν τελικά 30εκ ευρώ…..(!) δηλαδή  19 εκ λιγότερα από αυτά που υπόσχονταν και προέβλεπαν αρχικά!

Με δεδομένο ότι :
-Οι υπόλοιπες Περιφέρειες της Χώρας μας ήδη προχωρούν στην τελική διαδικασία επιχορήγησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων .
-Η ηγεσία της Π.Ν.Α. λειτούργησε καθυστερημένα και δεν εξασφάλισε τους απαραίτητους πόρους για την περιοχή μας.
-Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα έχουν δεχθεί ισχυρότατο οικονομικό πλήγμα απο την πανδημία τoυ covid/19 αφού η μέτρια σε απόδοση τουριστική περίοδο που διανυουμε  και η οικονομική  εξασθένηση των συμπολιτών μας μείωσε δραματικά το τζίρο τους.
– Η κυβέρνηση αναζητά και προωθεί τρόπους ενισχύσης της κοινωνίας μας.
Επιβάλλεται η ηγεσία της Π.Ν.Α. να αναζητήσει και να διαθέσει περισσότερους πόρους στην “ραχοκοκκαλιά” της τοπικής μας οικονομίας,
τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος “Νησίδα” που εξήγγειλε. Οι παλινωδίες του κ.Χατζημαρκου και της παρέας του ,οι στείρες αντιπαραθέσεις και η προσπάθειά στοχοποίησης και φίμωσης των ατόμων που εκφράζουν ελεύθερα την άποψη τους και το “πέρασμα κάτω από τον πήχυ” των πραγματικών κοινωνικών αναγκών δεν τους απαλλασσουν απο της ευθύνες.

. Οι νησιώτες μας θέλουν πραγματική στήριξη και όχι επικοινωνιακά τρικ και “χορηγουμενες”  ειρωνικές ανακοινώσεις στο facebook από τα καλοπληρωμένα  στελέχη της Π.Ν.Α.

Χαράλαμπος Κόκκινος, Επικεφαλης του συνδυασμού “Πνοή Δημιουργία Νοτίου Αιγαίου”
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου/ Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.