Ο Μιχ. Παπαδόπουλος στις εκδηλώσεις για την Ενσωμάτωση την Κυριακή

279

Την Κυριακή 13 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν οι επισήμως εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

Θα πραγματοποιηθεί επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού και εν συνεχεία, κατάθεση στεφάνων στο βωμό της πατρίδας.

Εκ μέρους της κυβέρνησης θα παραστεί ο υπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος. Τη Βουλή θα εκπροσωπήσει ο βουλευτής Κυκλάδων πρώην υπουργός Εργασίας κ.Γιάννης Βρούτσης. Θα παραστούν επίσης οι βουλευτές Γιαννης Παππάς και Μίκα Ιατρίδη.Από το Κίνημα Αλλαγής θα είναι στη Ρόδο ο πρόεδρος του κόμματος κ. Νίκος Ανδρουλάκης ο Γραμματέας Τουρισμού τέως υφυπουργός Τουρισμού και πρώην βουλευτής κ.Γιώργος Νικητιάδης και άλλα στελέχη.

Οι βουλευτές της ΝΔ κκ. Μάνος Κόνσολας και Βασίλης Υψηλάντης θα εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Κάλυμνο και την Κω αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα εορτασμού είναι το ακόλουθο:

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη μητέρα Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και περιλαμβάνουν για την πόλη της Ρόδου:

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ
1. Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 11ης Μαρτίου, μέχρι και της δύσης του ήλιου της 13ης Μαρτίου 2022, όλων των καταστημάτων, δημοσίων, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, των τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών, καθώς και των πλοίων που θα ναυλοχούν στο λιμάνι.
2. Φωταγώγηση όλων των δημόσιων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 12ης και 13ης Μαρτίου 2022.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022
ΩΡΑ 11:00: Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσες στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ.
ΩΡΑ 12:00: Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στα μνημεία των Ηρώων.
ΩΡΑ 12:00: Καταθέσεις στεφάνων από σωματεία, οργανώσεις και προσκόπους – οδηγούς της πόλεως Ρόδου στον Βωμό της Πατρίδας, στον ανδριάντα του Ήρωα Αλεξάνδρου Διάκου,  στο Μνημείο του Παπά και του Δασκάλου, στην προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην προτομή του Ευσταθίου Γεωργίου, από αντιπροσωπείες σπουδαστών και μαθητών με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου (στον Βωμό της Πατρίδας).

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022
ΩΡΑ 08:00:
Επίσημη έπαρση της Σημαίας στον Βωμό της Πατρίδας με το Τμήμα Απόδοσης Τιμών και το Τμήμα της ΜΣΕΘ/95 ΑΔΤΕ.

ΩΡΑ 10:30:
• Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου.
• Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη Δοξολογία ώρα 10:25.
• Τιμές κατά τη Δοξολογία θα δοθεί από το τμήμα απόδοσης τιμών και τμήμα της ΜΣΕΘ/95 ΑΔΤΕ.
• Εκφώνηση πανηγυρικού από τη Διδάκτορα Στέλλα Βουτσά, καθηγήτρια, Φιλόλογο Γενικού Λυκείου Αφάντου Ρόδου
• Ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας.

ΩΡΑ 11:30 ΠΑΡΕΛΑΣΗ
Επικεφαλής η Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου και κατά σειρά ΜΟΝΟ πεζοπόρα τμήματα.
ΩΡΑ 13:00 Πέρας των εκδηλώσεων
ΩΡΑ 18:00 Επίσημη υποστολή σημαίας στον Βωμό της Πατρίδας με το τμήμα Απόδοσης Τιμών και το Τμήμα της ΜΣΕΘ της 95ΑΔΤΕ.
Τελετάρχης της Περιφερειακής Ενότητας ορίζεται η κα Κούκου Βασιλική.