Νέα προσπάθεια για τη συγκέντρωση τροφίμων  που θα μοιραστούν στους αναξιοπαθούντες ξεκίνησε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα πατήρ Χρήστος Σιάννας.

Δεν είναι τυχαίο που ο πατήρ Χρήστος έχει  λάβει τον χαρακτηρισμο του ιερέα που πάντα μεριμνά και φροντίζει για τους φτωχούς δηλαδή  για εκείνους έχουν φτάσει στο σημείο να στερούνται και  τα βασικά.

Όσοι ζουν σε συνθήκες ένδειας βρίσκουν  σε εκείνον καταφύγιο και τις περισσότερες φορές φαγητό ρούχα και ότι άλλο χρειάζονται για να ζήσουν.

«Όταν οι άνθρωποι χάνουν την αξιοπρέπεια τους και φθάνουν στο σημείο να  κτυπήσουν την πόρτα της εκκλησίας καταλαβαίνει κανείς ότι δεν έχουν που αλλού να στραφούν.  Δεν μπορούμε να  τους αρνηθούμε τη βοήθεια  και τη στήριξη », είπε ο παπά Χρήστος.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι στην κουζίνα της συγκεκριμένης εκκλησίας καθημερινά ετοιμάζεται φαγητό για πενήντα άτομα.

«Εδώ και οκτώ χρόνια ετοιμάζουμε καθημερινά πενήντα μερίδες φαγητού για τους ενορίτες μας που δεν έχουν τροφή.  Από την αρχή της κρίσης δεν έχουμε σταματήσει να τους σιτίζουμε. Με τη βοήθεια του Θεού θα συνεχίσουμε», τόνισε ο παπα Χρήστος.

¨Οσο για τα τρόφιμα που συγκεντρώνει ο Αγιος Παντελεήμων, ο παπα Χρήστος είπε  ότι θα δοθούν στους κατοίκους της ενορίας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δεν είναι λίγοι.

« Δεν θα αρνηθούμε τη βοήθεια και σε άλλους ανθρώπους. Την πόρτα μας κτυπούν άνθρωποι που ζουν σε άλλες περιοχές . Έρχονται από τον Άγιο Νικόλαο, τον Αγιο Φανούριο και μας ζητούν βοήθεια. Είναι άνθρωποι που έμειναν άνεργοι και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα», τόνισε ο κ. Σιάννας.

Στη χειρότερη θέση από όλους  στον Άγιο Παντελεήμονα  κ αι σε άλλες ενορίες είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

«Πώς να ζήσουν οι  συνταξιούχοι που λαμβάνουν κάθε μήνα 300 με 350 ευρώ και πρέπει με αυτά να πληρώσουν ενοίκια τα φάρμακα τους και τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ .  Προσπαθούμε να τους στηρίξουμε όσο μπορούμε», ανέφερε ο εφημέριος.

Η συμφωνία κυβέρνησης -Εκκλησίας της Ελλάδος

Ο παπα Χρήστος αναφέρθηκε και στην συμφωνία που έχει γίνει μεταξύ της κυβέρνησης και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε . Αδιανόητο να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Τελούμε σε αναμονή των αποφάσεων που θα ληφθούν στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου  που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου.  Θα εφαρμόσουμε στη συνέχεια τις εντολές του Οικουμενικού Πατριάρχη», είπε ο παπα Χρήστος  και πρόσθεσε πως δεν είναι δυνατό να μπαίνουν στο περιθώριο οι ιερείς που είναι τόσο κοντά στους πολίτες και αφουγκράζονται τις αγωνίες τους.

 146 total views,  4 views today