Η Ελένη ήταν ένα παιδί κοινωνικό αλλά μετρημένο. Ήθελε να σπουδάσει δημόσιες και διεθνείς σχέσεις. Της έλεγα να εμπλουτίσει τις γνώσεις της. Να μάθει και άλλες ξένες γλώσσες όπως τα αραβικά. Είχε κάνει και πρακτική στο υπουργείο Εξωτερικών.

Για τα όνειρα της 20χρονης Ελένης που θα γίνονταν πραγματικότητα αν δεν κόβονταν το νήμα της ζωής της μίλησε στο skyrodos.gr σήμερα ο πατέρας της αντιδήμαρχος στο Διδυμότειχο και εκπαιδευτικός κ. Γιάννης Τοπαλούδης.

Είναι η ώρα που μαζεύουν τα πράγματα της Ελένης από τα σπίτι που έμενε στη Ρόδο. Με φωνή που κομπιάζει όσο περνούν τα λεπτά ο κ. Τοπαλούδης μας μιλάει για όσα του είπε ο ιατροδικαστής για τον τρόπο θανάτου. Πόσο δύσκολο είναι για ένα πατέρα να συγκεντρώνει και να κρατάει στα χέρια του τα πράγματα που λίγες ημέρες πριν άγγιζε το παιδί του.

“Είμαστε στη διαδικασία συγκέντρωσης των προσωπικών της αντικειμένων. Στην περιοχή όπου βρέθηκε δεν εντοπίστηκε η τσάντα της. Δεν έχει βρεθεί ακόμη ούτε το κινητό της. Το Λιμεναρχείο έχει ζητήσει την άρση του απορρήτου για να δουν με ποιους είχε επικοινωνία”, δήλωσε ο κ. Τοπαλούδης.

Σε ερώτηση σχετικά με την εκτίμηση του ιατροδικαστή ο κ. Τοπαλούδης δήλωσε:

” Με ενημέρωσε ανεπίσημα ο ιατροδικαστής ότι στο λαιμό του παιδιού υπήρχαν σημάδια στραγγαλισμού αλλά ο θάνατος προήλθε από πνιγμό. Στην έκθεση του θα πρέπει να περιληφθούν και κάποια τοξικολογικά στοιχεία. Τα στοιχεία που έχω εγώ το μερος που βρέθηκε το ότι ήταν χωρίς ρούχα κάτι δείχνουν”.

Ο τραγικός πατέρας αναφέρθηκε και στις ενέργειες που έγιναν σε συνεργασία Λιμεναρχείου και Εισαγγελέα για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

” Δεν ξέρω αν έχουν εντοπιστεί οι κλήσεις και τα μηνύματα που αντάλλαξε με κάποιους. Δεν έχω ακόμα ενημέρωση για αυτό”, μας είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Πιάνει δουλειά εισαγγελέας για δημοσιεύματα που «φωτογραφίζουν» …μαγειρέματα στον ΕΟΔΥ

Σχετικά με τις παρέες της νεαρής κοπέλας ο πατέρας της δεν έχει να πει πολλά.

“Είχε κάποιες φίλες στη Ρόδο με τις οποίες μιλούσε. Τα ονόματα και τα τηλέφωνα που ήξερα τα έδωσα στο Λιμεναρχείο. Αναφέρομαι σε συμφοιτητριες της. Για κάποιο αγόρι δεν γνωρίζω δεν έχω στοιχεία. Όλα τα στοιχεία για τα μέρη που σύχναζαν τα παιδιά τα έχω παραδώσει στις αρχές” , δήλωσε ο κ. Τοπαλούδης.

Ο τραγικός πατέρας θέλησε να ευχαριστήσει τον Περιφερειάρχη κ. Γιωργο Χατζημάρκο τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη κ. Χαράλαμπο  Κόκκινο το δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, τους αξιωματικούς του Λιμεναρχείου στη Ρόδο και σε ανώτερα κλιμάκια στην Αθήνα.

“Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τους αξιωματικούς της  ΕΛΑΣ και του  Λιμεναρχείου και τους υψηλά ιστάμενους τους,  γιατί ξέρω ότι έγιναν και κάποια τηλέφωνα σε κεντρικο επίπεδο. Τους ευχαριστώ για το ενδιαφέρον τους”, τόνισε.

Ο κ. Τοπαλούδης κλείνοντας μίλησε για την Ελένη ως προσωπικότητα για τα όνειρα της που χάθηκαν μαζί της.

” Η Ελένη ήταν κοινωνικό παιδί όπως όλα. Μετρημένο. Ήμασταν μαζί τον περασμένο Αύγουστο στην Αθήνα που έκανε την πρακτική στο υπουργείο εξωτερικών. Το όνειρο της ήταν να σπουδάσει δημόσιες διεθνείς σχέσεις. Είχε προτίμηση και την παροτρυνα και εγώ να μάθει αραβικά. Θα είχε καλύτερη προσβασιμότητα με αυτά. Θα έκανε πρακτική και το επόμενο καλοκαίρι στο υπουργείο Εξωτερικών”, δήλωσε ο τραγικός πατέρας.

Το σώμα της 20χρονης θα μεταφερθεί την Τρίτη από τη Ρόδο στο Διδυμότειχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ολες οι πληροφορίες για τον τραγικό θάνατο της 20χρονης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εμείς βγάλαμε πρώτοι την είδηση όταν οι άλλοι θεωρούσαν πως δεν υπάρχει …θέμα

 478 total views,  2 views today