Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Ρόδου έκοψε την πίτα του

1146

Πραγματοποιήθηκε σήμερα  στον ξενοδοχείο «Κάμιρος» η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ρόδου.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν η βουλευτής της ΝΔ κ. Μίκα Ιατρίδη,  η αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Νατάσα Βενετοκλή , ο αντιδήμαρχος  Παιδείας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Στράτος Καρίκης, η πρόξενος της Ισπανίας στη Ρόδο κ Μ Χαρίση Σουλούνια,  από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο  ο κ. Κώστας Γλεντής  η κ.Έλενα Κουνάκη και  πλήθος κόσμου.

Λαμβάνοντας το  λόγο η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ρόδου κ. Ειρήνη Μαρτίνη, αφού καλοσώρισε τους παριστάμενους  στην εκδήλωση  αναφέρθηκε στο Ροδίτικο Σπίτι και τις ζημιές που έχει υποστεί από την κακοκαιρία που έπληξε τη Ρόδο.

« Το Ροδίτικο Σπίτι έχει υποστεί ζημιές από την κακοκαιρία που έπληξε τη Ρόδο. Διατηρούμε ακόμη κάποιες ελπίδες ότι ο  Δήμος Ρόδου θα μας βοηθήσει στην επισκευή του» τόνισε η κ. Μαρτίνη.

Εν συνεχεία ενημέρωσε για τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το τρέχον έτος . Την 1η Μαίου είναι το πλέξιμο των στεφανιών στο Ροδίτικο Σπίτι .

Στις 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ομιλία με κεντρική ομιλήτρια την κ. Νατάσα Παζαίτη Καραμανλή . Στις  23 Ιουνίου θα γίνει η αναβίωση του εθίμου του Κλήδωνα  και του Καλαφουνού.

«Περιμένουμε να στηρίξετε τις εκδηλώσεις που έχουμε προγραμματίσει. Καλή χρονιά και καλή σας διασκέδαση», είπε η  πρόεδρος του Συλλόγου.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η βουλευτής κ. Ιατρίδη που είναι  και μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ρόδου.

«Είμαι στο πλευρό σας . Συζητήσαμε με τον κ. Στράτο Καρίκη  το θέμα της επισκευής του Ροδίτικου Σπιτιού. Στόχος είναι να γίνουν σωστά και προγραμματισμένα οι εργασίες που απαιτούνται. Να είστε βέβαιοι πως το επόμενο διάστημα  θα έχουμε τα καλύτερα νέα γιατί θα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες. Δεσμεύομαι και εγώ και ο κ. Καρίκης», είπε η κ. Ιατρίδη.

 

Στην συνέχεια έγινε η κοπή της πίτας. Οι παριστάμενοι διασκέδασαν με τα τραγούδια της Τζιβαρένιας Καζή αλλά και τα χορευτικά που παρουσίασε ο Σύλλογος Ποντίων ο “Διγενής”.