Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού αρνήθηκε να συμμετάσχει σε διάσκεψη για την ασφάλεια στην Αθήνα

55

Στο πλαίσιο της έντασης που καλλιεργεί η Άγκυρα ερμηνεύεται η άρνηση του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίαςνα συμμετάσχει στη συνάντηση συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας στη νοτιοανατολική Ευρώπη, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο  Σουλειμάν Σοϊλού γνωστός για τις προκλητικές του θέσεις έναντι της Ελλάδας, απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση.

Η αρνητική απάντηση έφθασε το βράδυ της Παρασκευής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με κύκλους του υπουργείου, να επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση του τούρκου αξιωματούχου ελήφθη στο πλαίσιο της εντεινόμενης προκλητικότητας από την γείτονα, αλλά και από τα εμφανή σημάδια, όπως αναφέρουν, «εσωστρέφειας και απομονωτισμού» της Τουρκίας.

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαΐου, θα συμμετάσχουν υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών από τη ΝΑ Ευρώπη, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί η ουκρανική κρίση, η διεθνής τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα.

Όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος,  με τη διάσκεψη αυτή ενισχύεται η στρατηγική διακρατικών συνεργασιών της Ελλάδας με άλλες χώρες της Ευρώπης σε θέματα ασφαλείας.