Με ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου βάλλει εναντίον του πρωθυπουργού για τις τελευταίες εξαγγελίες του στη Θεσσαλονίκη.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που υπογράφεται από τους Σταμούλη και Καντή ακολουθεί:

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνουν την παροιμία Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι”.

Μετά τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού κατά την επίσκεψη του στη Ρόδο, προσδοκούσαμε ότι θα εξαγγείλει τουλάχιστον κάποια από τα δίκαια μέτρα που έχουμε καταθέσει από την αρχή της πανδημίας. Δυστυχώς για ακόμα μια φόρα αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι είναι τα θύματα.

Που είναι η δεσμεύσεις σας κ. Πρωθυπουργέ?

  • Γιατί υπάρχει αυτή η διάκριση μεταξύ των εργαζομένων με δικαίωμα επαναπρόσληψης και αυτών χωρίς, μήπως αυτοί είναι πολίτες άλλης χώρας?
  • Πουθενά δεν αναφέρατε τους εργαζόμενους που φέτος δεν θα καταφέρουν να συμπληρώσουν ούτε τις 50 ημέρες εργασίας. Αυτοί τελικά θα πάρουν ανεργία?
  • Που είναι η οικονομική εξασφάλιση των συναδέλφων έως την επόμενη τουριστική σεζόν που είχατε δεσμευτεί κατά την επίσκεψη σας στη Ρόδο?
  • Καμία αναφορά στους εργαζόμενους που δεν κατάφεραν να ενταχτούν πέρυσι στην επιδοτούμενη ανεργία.
  • Καμία διόρθωση στην αδικία χιλιάδων εποχιακά εργαζόμενων επισιτισμού -τουρισμού που δεν κατάφεραν να πάρουν την 3μηνη έκτακτη επιδότηση από τον ΟΑΕΔ γιατί ξεπερνούσαν τις 80 ήμερες επιδότησης.

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού όχι μόνο δεν περιλάμβαναν τα όσα περιμέναμε αλλά μας δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα.

Όσο αφορά, την μείωση των εισφορών το 2021 από 39,7% σε 36,7% , την θεωρούμε απαράδεχτη γιατί αυτή θα συνοδευτεί από μειώσεις συντάξεων και στερήσεις παροχών στους εργαζόμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   170 νέα κρούσματα στη χώρα. Στην Κάλυμνο εντοπίστηκε ένα

Καλούμε τον Πρωθυπουργό της χώρας έστω και την τελευταία στιγμή να αλλάξει ρότα και να δώσει λύση στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι εξαιτίας αυτής της κρίσης.

Κύριε Πρωθυπουργέ, ένα να γνωρίζεται. Στη χώρα μας δεν υπάρχουν μόνο εργοδότες, αλλά και εργαζόμενοι οι όποιοι πρέπει να ζήσουν.

Το μόνο που εισπράττουμε, είναι απογοήτευση.

Δώστε λύσεις, πριν να είναι αργά για όλους μας.

Ο δικός μας αγώνας συνεχίζεται μέχρι να δικαιωθεί και ο τελευταίος εργαζόμενος

 1,162 total views,  2 views today