Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου συμμετέχει στην Παναιγαιακή κινητοποίηση για την υγεία

95

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Ροδίων εκφράζει την στήριξή του στο Σύλλογο εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και θα συμμετάσχει στην συγκέντρωση που οργανώνει την Πέμπτη 09/11/2023 στην πλατεία Κύπρου, στο πλαίσιο της Παναιγαιακής κινητοποίησης για την υγεία. 

Η κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο κινητοποιήσεων σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και συμμετέχουν μέχρι τώρα με κοινό πλαίσιο πάνω από 150 σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Νομαρχιακά Τμήματα.

Όλοι μας βιώνουμε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο μας και η δημόσια υγεία γενικότερα στο νησί μας. Ευθύνη για αυτό έχουν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, οι οποίες όπως και η σημερινή συνεχίζει να υποχρηματοδοτεί τον τομέα της υγείας και να κρατά κλειστά τα αυτιά της στις προειδοποιήσεις των Εργαζομένων του Νοσοκομείου για την ανάγκη στελέχωσής του με προσωπικό.

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό δίνουν καθημερινά μια άνιση μάχη αφού έχουν απομείνει ελάχιστοι – λόγω συνταξιοδοτήσεων – και εξαντλούνται για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

Το νοσοκομείο μας χωρίς τον απαραίτητο εργαστηριακό και τεχνολογικό εξοπλισμό, το ΕΚΑΒ καθώς και τα Κέντρα Υγείας είναι σχεδόν υπό διάλυση λόγω των προαναφερόμενων ελλείψεων.

–        Είμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση του δημοσίου συστήματος Υγείας.

–        Απαιτούμε καθολικά δημόσια δωρεάν υγεία.

–        Άμεση Κάλυψη των αναγκών σε Ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες του νησιού.

Συμμετέχουμε όλοι και όλες στη συγκέντρωση την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, στις 18:00 στην πλατεία Κύπρου ώστε με ενωμένη φωνή να επιβάλλουμε στην κυβέρνηση τη θωράκιση των Νοσοκομείων.