Ο τελευταίος αποχαιρετισμός του Αντώνη Καμπουράκη στον Φώτη Χατζηδιάκο

354

Ο Αποχαιρετισμός του δημάρχου στον πρώην δήμαρχο ήταν πραγματικά συγκινητικός. Ο πολιτικός πολιτισμός της περιοχής με τέτοιους τρόπους φαίνεται!

Διαβάστε παρακάτω τον τελευταίο αποχαιρετισμό του Αντώνη Καμπουράκη στον Φώτη Χατζηδιάκο.

Η Ρόδος μας, θρηνεί για τον Φώτη.

Γι’ αυτή την τόσο πρόωρη απώλεια, ενός Άξιου Παιδιού της.

Του Φώτη Χατζηδιάκου, που διέγραψε μια Φωτεινή Τροχιά Προσφοράς, στον τόπο μας, και βιάστηκε να φύγει, για το μεγάλο ταξίδι.

Ο Φώτης Έφυγε, έτσι, όπως έζησε. Αγωνιστής, με χαμόγελο.

Είναι οδυνηρό πραγματικά, να είμαστε εδώ όλοι σήμερα, για να πούμε το τελευταίο αντίο, σε έναν άνθρωπο, που επέδειξε Αφοσίωση στις Ιδέεςτου, και Αγάπη για τη Ρόδο μας. Είναι μια στιγμή Πένθους, καθώς έρχονται στη μνήμη όλων μας, εικόνες, από την καθημερινότητα, που μοιραζόμασταν μαζί του.

Μια πολυσχιδής προσωπικότητα, με Ήθος, με Πολιτική Σκέψη, με Έγνοια για την τύχη, και το Μέλλον του Τόπου μας. Κι αυτή η παλέτα των Αρετών του, χρωμάτισε τη δραστηριότητα, και τις θέσεις ευθύνης, που ανέλαβε διαχρονικά, πρωτίστως δε, ως Δήμαρχος Ρόδου.

Ο Τελευταίος Αποχαιρετισμός, προς έναν Διακεκριμένο Πολιτικό, είναι πάντα μια Πρόκληση. Θυμόμαστε το παρελθόν, με ευγνωμοσύνη και σεβασμό, για την προσφορά του Φώτη Χατζηδιάκου, στο νησί μας.

Σε όλη του τη διαδρομή, και στους δύο βαθμούς Αυτοδιοίκησης, αφιέρωσε το χρόνο του, και τις δυνάμεις του, για να βελτιώσει τη ζωή των συμπολιτών μας. Αυτή είναι η μεγάλη ευθύνη, και η ιερή αποστολή, για Κάθε Αιρετό. Να βάλει, έστω και ένα λιθαράκι, σε μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια, ώστε η Ρόδος μας, να ανεβαίνει ψηλότερα.

Αν μοιραζόμαστε, αυτό τον κοινό στόχο, τότε αυτά που μας ενώνουν, θα είναι πάντα περισσότερα απ’ όσα μας χωρίζουν. Αυτό απέδειξε σταθερά, στην πράξη, ο Φώτης Χατζηδιάκος, και είναι ακριβώς αυτή, η πολύτιμη παρακαταθήκη, που μας αφήνει. Η Σύνθεση. Ο Κοινός Τόπος. Το κοινό καλό των Ροδιτών.

Σήμερα τον αποχαιρετάμε, με τιμές εν Ενεργεία Δημάρχου, όπως αξίζει, στο Πολιτικό Παράδειγμά του, και θα συνεχίσουμε να εμπνεόμαστε από το Πολιτικό Ήθος του, και να συνεργαζόμαστε για το Κοινό Καλό, όπως ακριβώς θα ήθελε, και ο Ίδιος.

Η απώλεια ενός Τόσο Αγαπητού Ανθρώπου, είναι Δύσκολη για Όλους μας. Πάνω απ’ όλα όμως, είναι οδυνηρή για την οικογένειά του, προς την οποία θέλω να εκφράσω, τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου, τόσο προσωπικά, όσο και εκφράζοντας τα συναισθήματα ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, και εκ μέρους, όλων των συναδέλφων Δημάρχων, της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου.

Εύχομαι ο καλός Θεός, να δίνει Δύναμη και Κουράγιο, στην αγαπημένη του σύζυγο Αγάπη, και στον γιό του, Στέργο, για τον οποίο ένιωθε πάντα Υπερήφανος, για την πρόοδό του, στη ζωή.

Φώτη μου, βιάστηκες. Είχες, τόσα πολλά, ακόμη να προσφέρεις στη Ρόδο μας, που τόσο αγάπησες.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της, που θα σε σκεπάσει.

Στη συλλογική μνήμη του νησιού μας, θα συνεχίσεις να Ζεις. Η Ρόδος, θα σε θυμάται πάντα, με Σεβασμό, Εκτίμηση, και Αγάπη.

Υπηρέτησες, με ανιδιοτέλεια και ήθος, και τον Πολιτικό χώρο, που εκπροσωπούσες, το ΠΑΣΟΚ. Μάχιμος σε κάθε αγώνα, για πρόοδο και κοινωνική δικαιοσύνη, πάντα με αφοσίωση σε Αρχές, και σε Αξίες.

Όπως, θα μείνεις για πάντα, και στη μνήμη της Τοπικής, αλλά και της Κεντρικής Αυτοδιοίκησης, που ξέρει να κάνει υπερβάσεις, για να γίνει η Φωνή, και η Δύναμη των πολλών.

Υπηρέτησες επίσης, την υγιή και έντιμη Δικηγορία, αποδεικνύοντας με το παράδειγμά σου, πως η επιτυχία είναι αποτέλεσμα εξαντλητικής προσπάθειας, και αγώνα για το Δίκιο.

Φώτη, σε αποχαιρετάμε, και είναι μια στιγμή αναστοχασμού. Για Όλους μας. Κυρίως, για την πολύ μεγάλη σημασία, τού να ζούμε, σωστά προσανατολισμένοι, στα ουσιαστικά και στα θεμελιώδη, ώστε, αυτή η πρόσκαιρη φιλοξενία μας στη ζωή, να είναι για το Καλό, για το Όμορφο, για το Δίκαιο.

Για όλα αυτά τα Σημαντικά, τα Αληθινά, και τα Μεγάλα, που αξίζουν πραγματικά, στη ζωή του ανθρώπου, θα σε κρατήσουμε για πάντα στη μνήμη μας, φίλε Φώτη.

Καλό Παράδεισο, στην Καλή Ψυχή σου. Αφήνεις Φίλους, πολλούς, απλούς ανθρώπους, που θα μας λείπεις πολύ. Και θα βρεις φίλους πολλούς, γνωστούς σου, που σ’ αγαπούν, γι’ αυτό που είσαι, εκεί στον καλό Παράδεισο, που πας.

Αιωνία, η Μνήμη σου!

Αντίο  Φ ί λ ε !

Αντίο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ε !

Καλό σου Δρόμο, εκεί Ψηλά!