Την ώρα που η Τουρκία δέχεται σοβαρό πλήγμα στο εσωτερικό από τον κορωνοϊό η ηγεσία της γείτονος συνεχίζει να προκαλεί στο Αιγαίο εντείνοντας τις παράνομες δράσεις της.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε σήμερα στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από το  Φαρμακονήσι στα 19.500 πόδια στις 10:58 το πρωί και 7 λεπτά αργότερα πάνω από το Αγαθονήσι στα 5.500 πόδια. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Στη συνέχεια, στις 14:33 ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τη Μεγίστη, στα 25.000 πόδια. Στις 14:43 το ίδιο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών πραγματοποίησε πτήση πάνω από τη Ρόδο στα 4.500 και 10.000 πόδια.

Στις 14:57, τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από τη Σύμη στα 26.000 πόδια.

Η ελληνική απάντηση στις προκλήσεις

Πάντως η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν μένει με σταυρωμένα χέρια. Ειδικότερα, όπως έγραφε νωρίτερα το Newpost σε μια εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος προχώρησε η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία δίνοντας ηχηρή απάντηση στις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις και στο μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων των τελευταίων εβδομάδων. Κατά κύματα σχεδόν 40 μαχητικά απογειώθηκαν από όλες τις Πολεμικές Μοίρες και κατευθύνθηκαν ανατολικά προς τα ακριτικά μας νησιά.

Σε σχηματισμούς αναχαίτισης αλλά και κρούσης πέταξαν από τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο έως τη Ρόδο «σκεπάζοντας» με τα φτερά τους τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.  Η Πολεμική Αεροπορία αντιμετωπίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα  με απίστευτη ψυχραιμία τους συνεχείς τουρκικούς λεονταρισμούς οι οποίοι εκφράζονται με θρασύτατες πτήσεις ακόμα και πάνω από μεγάλα Ελληνικά νησιά όπως η Λέσβος, η Χίος και πρόσφατα ακόμα και η Ρόδος.

Τα ελληνικά «γεράκια» όμως αυτή τη φορά «σήκωσαν το γάντι» και πέρασαν στην αντεπίθεση.

Σε αντίθεση με το ύπουλο «παιχνίδι» εντυπώσεων των γειτόνων και τον «κλεφτοπόλεμο» πάνω από τα ακριτικά νησιά έστειλαν ουσιαστική και ταυτόχρονα επιβλητική απάντηση στο ερώτημα ποιος είναι το «αφεντικό» στο Αιγαίο.

 866 total views,  2 views today