Τεράστιες ζημιές προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Πάτμο από τη χθεσινή κακοκαιρία.

Με απόφαση του Δημάρχου Λευτέρη Πέντε, κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα για δεύτερη ημέρα τα σχολεία όλων των βαθμίδων για την ασφάλεια των παιδιών. Ο κ. Πέντες επισήμανε μιλώντας στον sky ότι ζημιές προκλήθηκαν σε σπίτια κι επιχειρήσεις που πλημμύρισαν, ενώ μεγάλες καταστροφές υπέστη το οδικό δίκτυο από την καθίζηση των δρόμων σε αρκετά σημεία λόγω των κατολισθήσεων, ενώ τα συνεργεία είναι επί ποδός για την καταγραφή των ζημιών. Τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στη Σκάλα, στην περιοχή του Κάμπου και στον Γροίκο.

Ο Δήμαρχος ζήτησε την κήρυξη του Δήμου Πάτμου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, με αίτημα που προωθεί ο Περιφερειάρχης με έγγραφό του προς το υπουργείο Εσωτερικών και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η απόφαση για τα σχολεία:

ΑΠΟΦΑΣΗ αριθμ. 22

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Πάτμου

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 94 παράγραφος 4 περίπτωση 27 του Ν. 3852/10 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».

2. Τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (πλημμυρικά φαινόμενα από έντονες βροχοπτώσεις) που επικρατούν σήμερα Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021 στο Δήμο Πάτμου.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Τη διακοπή των μαθημάτων- λόγω έκτακτων και δυσμενών καιρικών συνθηκών – όλων των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πάτμου αύριο 3 Φεβρουαρίου 2021.

Έκτακτη ανακοίνωση για τον κίνδυνο κατολισθήσεων:

Ο Δήμος Πάτμου εφιστά την προσοχή σε όλους τους κατοίκους του νησιού λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και παρακαλεί να αποφεύγονται οι μετακινήσεις στο δρόμο από την περιοχή “Φάρος- Κονσολάτο” μέχρι και την περιοχή “Σάψιλα”, διότι υπάρχει περίπτωση κατολισθήσεων. Όσοι πρέπει απαραίτητα να μετακινηθούν από και προς την περιοχή του Γροίκου παρακαλούμε να επιλέξουν το δρόμο της Χώρας.

 396 total views,  4 views today