Θλίψη σκόρπισε στην κοινωνία της Ρόδου και στην ιατρική κοινότητα η είδηση του θανάτου του Ιατρού Παθολόγου Μιχαήλ Φωτάρα. Όπως ανακοινώθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο η εξόδιος  ακολουθία θα τελεσθεί στον  ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Δημοτικού Κοιμητηρίου Ρόδου σήμερα  Δευτέρα 2 Αυγούστου και ώρα 11.00.

Για τον θάνατο του Μιχαήλ Φωτάρα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ηλίας Τσέρκης δήλωσε τα εξής:

Στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, ενημερωθήκαμε , για το θλιβερό γεγονός του θανάτου του Ιατρού Παθολόγου Μιχαήλ Φωτάρα μέλους του Ι.Σ.Ρ. με Α.Μ. 240 που έφυγε σε ηλικία εβδομήντα πέντε (75) ετών.

Ο αείμνηστος ιατρός ήταν ένας εξαίρετος και αγαπητός επιστήμονας της ιατρικής και ένας σπουδαίος άνθρωπος που το τραγικό άγγελμα του θανάτου του, σκόρπισε απέραντη θλίψη σε όλα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου και σε όλη την κοινωνία της Ρόδου.

Ο  Μιχαήλ Φωτάρας του Φωτίου και της Καθολικής, ήταν ένας καλός οικογενειάρχης και άριστος επιστήμονας, που υπηρέτησε με αγάπη την ιατρική επιστήμη από την αρχή της ιατρικής του σταδιοδρομίας.

Ακούραστος λειτουργός της Υγείας, εργάστηκε ευσυνείδητα και με συνέπεια, προσφέροντας στους συνανθρώπους του, τις ιατρικές υπηρεσίες του από το 1972 έως και σήμερα.

Ο Μιχαήλ Φωτάρας γεννήθηκε στην Σύμη Δωδεκανήσου το 1946και έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής από το Αριστοτέλειο  Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκηςστις 2 Δεκεμβρίου 1972,ενώ απέκτησε  την άδεια ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος στις 23 Φεβρουαρίου του 1973.

Ενεγράφη για πρώτη φορά στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου στις 06 Απριλίου του 1973.

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Κόρινθο την διετία 1973-1974  ως οπλίτης ιατρός.

Στις 23 Οκτωβρίου του 1975 διορίστηκε στο Γ. Ν. Ρόδου εκπληρώνοντας την υπηρεσία υπαίθρου από τη  θέση τουβοηθού ιατρού ακτινολόγου.

Στις 18 Μαρτίου 1977 διορίστηκε στο ΙΚΑ Ρόδου ως θεράπων Ιατρός.

Ακολούθως απέκτησε την ειδικότητα της Παθολογίας υπηρετώντας αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και μετέπειτα σε Νοσοκομείο του Πειραιά το διάστημα 1982 – 1984  ολοκληρώνοντας την ειδικότητα της Παθολογίας.

Από το χρόνο  εκείνο μέχρι και τον θάνατο του  ήταν ενεργό μέλος του ΙατρικούΣυλλόγου Ρόδου.

Υπηρέτησε επί σειρά ετών στο ΙΚΑ της Ρόδου ως Ιατρός Παθολόγος, από το 1984 καταλαμβάνοντας έως και τη θέση του Διευθυντού του Ιδρύματος, έως και το 2011 έτος κατά το οποίο συνταξιοδοτήθηκε από την υπηρεσία του.

Από το 1984 μέχρι πρότινος διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο Παθολογίας επί της οδού Γράμμου – Αγίας Σοφίας 23.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου το έτος 1982 ενώ είχε εκλεγεί και στις θέσεις του ΝομαρχιακούΣυμβουλίου  την περίοδο 2002 – 2006  και του  Δημοτικού Συμβουλίου στο  Δήμο Ρόδου το διάστημα 2006 -2010.

Η ξαφνική είδηση του θανάτου του, γέμισε με θλίψη την ιατρική κοινότητα του Συλλόγου μας καθώς και την κοινωνία της Ρόδου και της ιδιαίτερης πατρίδας του τηςΣύμης,στην οποία  ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Υπήρξε πρότυπο Ιατρού και Ανθρώπου που κόσμησε με την παρουσία του, με την μετριοπάθεια του και το ήθος που τον διέκρινε καθ’ όλον τον εργασιακό του βίο,τιμώντας την Ιατρική Επιστήμη.

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Ι.Σ.Ρ  εκφράζουν  στην αγαπημένη του σύζυγοΔικαία και στα αγαπημένα του παιδιά Φώτηκαι Σταμάτη,τη βαθιά τους  θλίψη και τα ειλικρινή τους  Συλλυπητήρια, για την απώλεια  του προσφιλούς τους  συζύγου και πατέρα.

Αιωνία του η Μνήμη.

 

 441 total views,  2 views today