Σε συνέχεια ενημέρωσης από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης μεταναστών από το πρόσφατο ναυάγιο μεταξύ Κάσου και Κρήτης, στις 14 Σεπτεμβρίου, γίνεται γνωστό ότι μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώοι πενήντα επτά άτομα.

Δεκαεννέα εξ αυτών μεταφέρθηκαν στην Κρήτη, πέντε στη Ρόδο και τριάντα τρεις στο Λαύριο, ενώ έχουν ανασυρθεί τέσσερις σοροί εκ των οποίων τρεις μεταφέρθηκαν στην Κρήτη και μία στη Ρόδο.

Τονίζεται ότι, το Λιμεναρχείο Σητείας, που διενεργεί την προανάκριση, έχει ήδη εντοπίσει μεταξύ των διασωθέντων δύο διακινητές, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Υπενθυμίζεται ότι το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΕΚΣΕΔ) ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε ένα παραπλέον πλοίο το οποίο ενώ αρχικά εντόπισε το εν λόγω σκάφος να πλέει σε κοντινή απόσταση, στη συνέχεια αυτό βυθίστηκε. Επιπρόσθετα, στην περιοχή έσπευσαν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος, δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επιπλέον παραπλέοντα πλοία.

Στην περιοχή των ερευνών, επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αφού έπνεαν άνεμοι εντάσεως Β 6-7 BF.

 1,171 total views,  2 views today