…«Πήρανε εταιρεία να φυλάει το δημαρχείο από τον κορωνοϊό»!

705

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη του Φώτη Χατζηδιάκου σήμερα, με αρκετή δόση χιούμορ. Αναφέρεται σε αποσπάσεις και επαναφορές υπαλλήλων αλλά και σε τακτικές που δεν είναι οι πρέπουσες στις συνθήκες που διαβιούμε!

Η ανακοίνωση του κ. Χατζηδιάκου:

Φαίνεται ότι το «Μένουμε σπίτι» για την προστασία από τον κορωνοϊό, προκάλεσε περίεργα συμπτώματα στη Δημοτική Αρχή. Αφού φρόντισε με απευθείας ανάθεση, αμφιβόλου νομιμότητας, την φύλαξη μόνο του δημαρχιακού μεγάρου από τον κορωνοϊό, από γνωστή ιδιωτική εταιρεία, που είχε αναλάβει και την φύλαξη του δημάρχου μέχρι σήμερα, έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα Πασχαλιάτικα, να ολοκληρώσει τον β’ κύκλο μετακινήσεων υπαλλήλων, αντί να επισπεύσει τις διαδικασίες των μέτρων στήριξης των δημοτών.

Έτσι συμβολικά την Μεγάλη Πέμπτη (16-4-2020), η δημοτική αρχή φρόντισε 8 μήνες μετά, «να εξοστρακίσει» στη Λίνδο, τον Προϊστάμενο του γραφείου του Δημάρχου, άξιο και ικανό υπάλληλο που υπηρέτησε τρεις προηγούμενους δημάρχους, καθώς και συνεργάτιδά του υπάλληλο ΠΕ και να τοποθετήσει άλλη προϊστάμενη εμπιστοσύνης της, η οποία όμως δεν έχει τα τυπικά προσόντα της ΠΕ που απαιτεί η συγκεκριμένη θέση προϊσταμένου.

Όμως, το Άγιο Φως της Ανάστασης, είχε θετικά αποτελέσματα για το Δήμο Ρόδου. Ο αρμόδιος για τις μετακινήσεις του προσωπικού (ένας είναι αυτός) κατάλαβε έστω καθυστερημένα ότι οι άστοχες διώξεις και οι μετακινήσεις του προσωπικού από καίρια πόστα είχαν ολέθρια αποτελέσματα για το δήμο, αφού δεν προχωρούσε τίποτα, είχαν τελματώσει τα πάντα, κινδύνευαν να μείνουν ημιτελή συμβασιοποιημένα έργα, να χαθούν πόροι του ΕΣΠΑ και του ειδικού προγράμματος της προηγούμενης κυβέρνησης και γενικά δεν θα γινόταν καμία μελέτη έργων για τα επόμενα χρόνια.

Έτσι, μετά την επαναφορά έμπειρων υπαλλήλων στα τμήματα των προσόδων και των προμηθειών για να προχωρήσουν οι διαδικασίες προμηθειών, καθαρισμού παραλιών, κ.λ.π., την τρίτη του Πάσχα δημοσιεύθηκε η απόφαση που επαναφέρει τον εκδιωχθέντα στην Κρεμαστή, προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών, άριστο γνώστη των διαδικασιών και γενικά αποδεκτό από τους συναδέλφους του.

Εμείς χαιρετίζουμε τις επανατοποθετήσεις άξιων υπαλλήλων σε θέσεις «κλειδιά». Φαίνεται ότι έστω και καθυστερημένα, κάποιοι υιοθετώντας προφανώς το «mea culpa» κατάλαβαν ότι ο δήμος δεν είναι ξενοδοχειακή επιχείρηση, αλλά λειτουργεί με κανόνες, νόμους και αξιοκρατία.

Είναι καιρός τώρα, να τοποθετηθεί και ένας αντιδήμαρχος στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών για να «ξαναπάρει μπροστά η καρδιά του Δήμου», γιατί όσο καιρό είχε την ευθύνη ο δήμαρχος και η δημαρχεύουσα γενική γραμματέας, η Διεύθυνση βρισκόταν στον «αυτόματο πιλότο».

Όμως, ποιος νοιάζεται τώρα γι αυτά, αφού σωστά, η μόνη σκέψη όλων μας επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση της μάστιγας του κορωνοϊού, ο οποίος δίνει το απόλυτο άλλοθι για την μέχρι τώρα απραξία της δημοτικής αρχής, γιατί διαφορετικά δεν θα υπήρχε καμία δικαιολογία, για τα πάρκα που έχουν γίνει ζούγκλα, για τα χάλια των παραλιών, τις σταματημένες εργολαβίες και γενικά της παντελούς εγκατάλειψης του νησιού.

Τουλάχιστον ας υιοθετήσουν τις προτάσεις μας, για τις ελαφρύνσεις από τα δημοτικά τέλη, στο σύνολο των δημοτών. Ας ζητήσουν την σύμπραξη όλων των φορέων, των θεσμικών εκπροσώπων και των παραγωγικών τάξεων (όπως είχαμε πράξει και προηγούμενα), για την συντονισμένη διεκδίκηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α., την αναστολή του τέλους διανυκτέρευσης, καθώς και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης των επαγγελματιών και εργαζομένων και ας αφήσουν την δια αλληλογραφίας υποβολή αιτημάτων. Δυστυχώς, το αύριο προμηνύεται δυσοίωνο και απαιτείται η συνένωση όλων των δυνάμεων του τόπου.

« Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά! »

Για την δημοτική παράταξη

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»