Πίσω από τη λαμπερή βιτρίνα της Ρόδου κρύβεται φτώχεια και ανέχεια!

127

Δεκάδες συμπολίτες μας βρίσκονται σε δεινή θέση και εξαρτώνται από τη στήριξη που παρέχει ο Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας.

Πίσω από τη λαμπερή βιτρίνα της Ρόδου κρύβεται φτώχεια και ανέχεια για δεκάδες συμπολίτες μας που στερούνται και τα βασικά και περιμένουν  τα επιδόματα που μπορούν να δοθούν από τον ΔΟΠ και τα τρόφιμα τα οποία παρέχονται μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ.

Όπως δήλωσε στον Sky ο αντιδήμαρχος κ.  Γιώργος Τριάντος 800 άτομα είναι ενταγμένα στο επισιτιστικό πρόγραμμα ΤΕΒΑ ενώ 120 λαμβάνουν επιδόματα για να καλύψουν  κάποιες ανάγκες.

Η χορήγηση των επιδομάτων γίνεται όπως εξήγησε ο κ. Τριάντος βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Από το συσσίτιο του δήμου Ρόδου διανέμονται 400 μερίδες φαγητό καθημερινά σε ανθρώπους που είναι σε δεινής.  Το φαγητό διανέμεται στους δικαιούχους που διαμένουν σε περιοχές  από την πόλη της  Ρόδου μέχρι τα Απόλλωνα.

Σε ερώτηση για το αν ο δήμος Ρόδου  θα προγραμματίσει κάποια εκδήλωση τώρα τις γιορτές ο κ Τριάντος τόνισε πως η επιλογή είναι να έχουν οι άνθρωποι που είναι σε δεινή θέση  όλα τα απαραίτητα τρόφιμα για να καλύψουν τις ανάγκες τους καθ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Ο κ. Τριάντος αναφέρθηκε και στον ξενώνα των αστέγων με το υπνωτήριο και το κέντρο ημερήσιας φροντίδας που θα παρέχει στέγη  στους  συνανθρώπους μας που ζουν στο δρόμο γιατί δεν μπορούν να έχουν ένα σπίτι δικό τους ή να εκμισθώσουν.

Στον ξενώνα θα μπορούν να φιλοξενηθούν και να δεχθούν στήριξη από τους ειδικούς ώστε να καταφέρουν να  ενταχθούν ξανά στην αγορά εργασίας  να αποκτήσουν εισοδήματα  και να έχουν μια κανονική ζωή.

Στη Ρόδο όπως είπε ο κ. Τριάντος υπάρχουν 90 άτομα  που είναι άστεγοι.

Στον ξενώνα των αστέγων  έχουν κάνει άτομα πέντε αιτήσεις καθώς υπάρχουν και άνθρωποι που είτε δεν διαθέτουν τις προυποθέσεις για να ενταχθούν γιατί είναι εξαρτημένοι από ουσίες και  το ποσό ή δεν θέλουν οι ίδιοι να ενταχθούν.

Ο κ. Τριάντος αναφέρθηκε   και στα προγράμματα στέγασης που  εφαρμόζονται από το δήμο της Ρόδου.