Το 17οΦόρουμ της Ρόδου θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, στο νησί των Ιπποτών στις 11 – 12 Οκτωβρίου. Πρόκειται για την κορυφαία εκδήλωση του γνωστού Ινστιτούτου Ερευνών για τον Διάλογο των Πολιτισμών (DOC – DialogueOfCivilizations), μιας ανεξάρτητης δεξαμενής σκέψης με έδρα το Βερολίνο.

Από το 2003 που δημιουργήθηκε, το Φόρουμ συγκεντρώνει πλήθος προσωπικοτήτων από την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα, καθώς και ηγέτες από τη διπλωματία και την πολιτική, καθιστώντας το νησί της Ρόδου για το διήμερο που διαρκούν οι εργασίες, επίκεντρο της προσοχής για τα διεθνή μέσα.

Το Φόρουμ συγκεντρώνει κάθε χρόνο ως κεντρικούς ομιλητές εξέχουσες προσωπικότητες από την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα, ηγέτες από την διπλωματία και την πολιτική, καθώς και αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων. Περισσότεροι από 60 υψηλοί προσκεκλημένοι θα συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση, μεταξύ των οποίων ο πρώην Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πορτογαλίας και συγγραφέας του bestseller “BeltandRoad: AChineseWorldOrder” BrunoMaçães, ο τέως Πρωθυπουργός του Ισραήλ EhudOlmert, ο πρώην Καγκελάριος της Αυστρίας AlfredGusenbauer, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Miguel ÁngelMoratinos, ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Κέντρου για την Κίνα και τη Παγκοσμιοποίηση στο Πεκίνο WangHuiyao, ο γνωστός στην Ελλάδα διπλωμάτης, ακαδημαϊκός και αρθρογράφος των SundayTimesJamesRubin. καθώς και ο Ιδρυτής του DOC, επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος και επίτιμος δημότης Ρόδου VladimirYakunin.

Με αφετηρία το ορόσημο των 30 χρόνων από την πτώση του τείχους τουΒερολίνου, το Φόρουμ θα επικεντρωθεί σε τρεις κύριες θεματικές ενότητες: Βιώσιμη Οικονομική Ανάπτυξη, Διεθνής Αρχιτεκτονική και Γεωπολιτική, και Ψηφιοποιημένες Ζωές – Ηθικές Αξίες και Αναβίωση της Κοσμιότητας.Στα πάνελ του συνεδρίου θα διερευνηθούν οι πιο επείγουσες διεθνείς προκλήσεις και οι πιθανές τους λύσεις, κυρίως όμως θα γίνει προσπάθεια να αναδυθούν καινούργιες και εφαρμόσιμες ιδέες και πολιτικές προτάσεις, και να προσδιοριστούν τόποι και τρόποι υλοποίησής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Εκδηλώσεις 77ης επετείου από τη βύθιση του "Βασίλισσα Όλγα" στη Λέρο

Tο Φόρουμ της Ρόδου στοχεύει στη διευκόλυνση της εις βάθος κατανόησης των μεγάλων αλλαγών που συντελούνται στις κοινωνίες. Το σήμα κατατεθέν του Φόρουμ υπήρξε πάντα το πρωτοπόρο πνεύμα, η συμπεριληπτικότητα και το ηθικό σθένος των συμμετεχόντων στο έργο που επιτελούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του σύγχρονου κόσμου.

 196 total views,  2 views today