Ανήσυχοι και έντονα προβληματισμένοι παρακολουθούν τις εξελίξεις οι τουριστικοί παράγοντες, μετά την ένταξη της Ρόδου στο “βαθύ κόκκινο” του επιδημιολογικού χάρτη για τον κορωνοϊό, ένα βήμα πριν το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, όπως δήλωσε στον sky ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Ματσίγκος.

Την ίδια στιγμή τα μηνύματα από τις κρατήσεις δεν είναι ενθαρρυντικά, ενώ ο μεγαλύτερος φινλανδικός τουρ οπερέιτορ Finnair ανακοίνωσε χθες ότι ακυρώνει τις τέσσερις από τις πέντε πτήσεις εβδομαδιαίως που είχε προγραμματίσει για τον Μάϊο προς Ρόδο και ως εκ τούτου θα εκτελείται μόνο μία (την εβδομάδα), μεταφέροντας τον αρχικό σχεδιασμό για τον Ιούνιο. Καθόλου ενθαρρυντικά, ωστόσο, δεν είναι τα νέα γενικότερα από τη σκανδιναβική αγορά, όπου δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τη Ρόδο.

Επίσης, ο κ. Ματσίγκος πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν έχει ανακοινώσει επίσημα το άνοιγμα των συνόρων τουριστικά, κι ενώ στα συστήματα υπάρχουν οι κρατήσεις των πτήσεων, υπάρχει ο φόβος για ακύρωση τους από το Ισραήλ μέσα στο μήνα, αφού αρκετές πτήσεις τσάρτερ είναι προγραμματισμένες για την τελευταία εβδομάδα του Μάρτη, λόγω του εβραϊκού Πάσχα. Μάλιστα η πρώτη άφιξη από το Τελ Αβίβ προς Ρόδο είναι προγραμματισμένη για τις 23 Μαρτίου, αναμένοντας να κάνει «ποδαρικό». “Πολλές πτήσεις από το Ισραήλ είναι προγραμματισμένες για τις 23,25,26,27 και 28 του μήνα. Όμως λόγω των εξελίξεων φοβόμαστε ότι μάλλον θα ακυρωθούν”, είπε σχετικά.

Εντωμεταξύ την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για μέτρα στον κλάδο του Τουρισμού, όπως και τα μηνύματα από την τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου, στη Γερμανία, που θα γίνει διαδικτυακά.

“Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια αυξητική τάση στις κρατήσεις. Δεν υπάρχουν αρκετές κρατήσεις για Απρίλιο και Μάιο. Οι Βρετανοί άλλωστε δεν μπορούν να ταξιδέψουν μέχρι τις 16 Μαίου, λόγω των μέτρων που ισχύουν στη χώρα τους”, επισήμανε.

Τέλος ως προς τις τουριστικές αγορές που εκδηλώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη Ρόδο για το φετινό καλοκαίρι, πρώτη είναι η βρετανική, ακολουθεί η γερμανική, η πολωνική και η ισραηλινή που εκτιμάται ότι θα πάμε πολύ καλά ως προορισμός.

“Πρέπει να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα από τους πολίτες γιατί μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας και να επιστρέψει η Ρόδος στο “πράσινο” χρώμα του επιδημιολογικού χάρτη, γιατί τώρα είναι η καλύτερη περίοδος που ξεκινούν οι κρατήσεις για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου που ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο”, είπε καταλήγοντας στον sky ο κ. Ματσίγκος.

 3,951 total views,  4 views today