Παγωμένες παραμένουν οι κρατήσεις στον τουρισμό στη χώρα μας, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ακυρώσεις από τους Τουρ Οπερέϊτορς, μετά την παγκόσμια ανησυχία από την εξάπλωση του κορωνοιού.

Μιλώντας στον Ρ/Σ SKY ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, τόνισε ότι η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με γρήγορα αντανακλαστικά αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση και υπογράμμισε ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας, σε λιμάνια και αεροδρόμια. “Δεν υπάρχουν ακυρώσεις, υπάρχει όμως αναμονή από τους Τ.Ο. Τις επόμενες ημέρες θα μπορούμε να δούμε ποιές είναι οι τάσεις. Συνιστώ ψυχραιμία. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και η κυβέρνηση δεν αφήνει τίποτα στην τύχη”, ανέφερε σχετικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του πρόεδρου του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργου Ματσίγκου, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει στάση αναμονής ως προς τις κρατήσεις από τους Τ.Ο., ενώ αποκάλυψε ότι η αεροπορική εταιρία Lufthansa καθήλωσε 150 αεροσκάφη.

Ο κ. Ματσίγκος τόνισε ότι μετά και τη ματαίωση της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης στο Βερολίνο, λόγω κορωνοϊού, που αποτελεί βαρόμετρο για τον τουρισμό, υπάρχει κλίμα αβεβαιότητας, ενώ είναι άγνωστο επί του παροντος εάν θα πραγματοποιηθεί η τουριστική έκθεση της Μόσχας, η μεγαλύτερη στην ανατολική Ευρώπη. Ο κ Ματσίγκος επισήμανε ότι ο κόσμος επηρεάσθηκε ψυχολογικά από τις εξελίξεις και το τελευταίο που σκέφτεται είναι οι διακοπές.

Δεν παρέλειψε να καυτηριάσει το γεγονός της ζημιάς που γίνεται μέσω των social media λόγω της διάδοσης ψευδών ειδήσεων, ενώ καταλήγοντας συνέστησε ψυχραιμία το κρίσιμο διάστημα μέχρι το τέλος του μήνα.

Σημειώνεται ότι στις 26 έφθασε ο αριθμός των αεροπορικών εταιρειών που ανακοίνωσαν ακυρώσεις πτήσεων από και προς πολλούς διαφορετικούς προορισμούς, είτε λόγω πτώσης της ζήτησης, είτε ως λήψη μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 496 total views,  2 views today