Πανέτοιμη η Σύμη να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες στο νησί

1031

Πανέτοιμη να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες με το άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων και την επανεκκίνηση του τουρισμού είναι η Σύμη, όπως δήλωσε στον sky ο Δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

«Το νησί είναι πιο έτοιμο από ποτέ, καθαρό και χωρίς κρούσματα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Παπακαλοδούκας αναφέρθηκε και στο θέμα με τον εμβολιασμό του πληθυσμού στα νησιά κάτω των 3.000 κατοίκων, όπου οι πολίτες έχουν καταληκτική ημερομηνία τη 10η Μαίου για να δηλώσουν συμμετοχή, διαφορετικά από τη Σύμη για παράδειγμα θα πρέπει να μετακινούνται στη Ρόδο -ως πλησιέστερο προορισμό με εμβολιαστικά κέντρα- για να εμβολιασθούν. Για το λόγο αυτό απέστειλε και επιστολή προς το αρμόδιο υπουργείο, ζητώντας να παραταθεί η προθεσμία για τη Σύμη μέχρι και τις 10 Ιουνίου, όμως αυτό δεν μπορεί να εφαρμοσθεί με εξαίρεση για κανένα νησί.

Τέλος, για την αυριανή επέτειο της 8ης Μαίου 1945 που κάθε χρόνο συγκέντρωνε πλήθος κόσμου και των τοπικών αρχών, όπως είπε ο Δήμαρχος Σύμης και φέτος όπως και πέρυσι, οι εκδηλώσεις θα είναι χωρίς κόσμο, λόγω των αυστηρών υγειονομικών μέτρων που ισχύουν εξαιτίας της πανδημίας.