Ομαλά ξεκίνησε για τα  Γυμνάσια και στα Λύκεια της Δωδεκανήσου η νέα σχολική χρονιά όπως δήλωσε στον Sky σήμερα ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης.

Όπως τόνισε δεν υπάρχουν κτιριακά προβλήματα ενώ επάρκεια υπάρχει και σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

«Δεν υπάρχουν κτιριακά προβλήματα σε σχολεία μας. Ακόμη και στο 3ο Γυμνάσιο έχουν αντιμετωπιστεί τα θέματα που υπήρχαν. Δεν υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό . Και τα δύο κενά που  δημιουργήθηκαν λόγω αιτήσεων για άδειες θα αντιμετωπιστούν μέσα στην εβδομάδα», δήλωσε ο κ. Παπαδομαρκάκης.

Ο κ. Προιστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών και τόνισε πως σε ποσοστό 92% έχουν ανταποκριθεί.

«Το 92 % των καθηγητών έχει κάνει το εμβόλιο. Εμείς θέλουμε  όλοι να ανταποκριθούν. Ζητούμε από τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί να κάνουν τα test που έχουν ανακοινωθεί από το  υπουργείο Παιδείας με δική τους χρέωση».

O κ.Παπαδομαρκάκης τόνισε πως έχουν σταλεί στα σχολεία όλου του νομού  7.000 self test  για να τα χρησιμοποιήσουν οι εμβολιασμένοι καθηγητές και μαθητές σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος.

«Οι μαθητές μας να τηρούν τα μέτρα υγιεινής   γιατί η μετάλλαξη δέλτα αυτά κτυπάει  περισσότερο» , σημείωσε ο κ. Παπαδομαρκάκης.

 

 254 total views,  2 views today