Παπακαλοδούκας: Eπανδρώστε τα Κέντρα Υγείας των νησιών

474

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Σύμη με την άφιξη ξένων από χώρες της Ευρώπης που έχουν σπίτια στο νησί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αναφέρθηκε μιλώντας στον SKY ο δήμαρχος Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Το θέμα έφερε στη βουλή με σχετική καταγγελία και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, για τουρίστες από την Ιταλία που δεν τους σταμάτησε κανείς.

Ο κ. Παπακαλοδούκας είπε, ότι το θέμα τέθηκε υπόψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, καθώς ισχύει καραντίνα 14 ημερών για όσους φτάνουν στην Ελλάδα και διερωτήθηκε τι μπορεί να συμβεί εάν προκύψει έκτακτη ανάγκη, την ώρα που υπάρχουν στη Σύμη μόνο τρεις αγροτικοί γιατροί.

Σημειώνεται ότι στο νησί αφίχθησαν -μαζί με ορισμένους φοιτητές που επέστρεψαν- περί τα 50 άτομα, όπως ανέφερε…

Ο κ. Παπακαλοδούκας απηύθυνε έκκληση στην Κυβέρνηση να επανδρώσει άμεσα τα Κέντρα Υγείας των νησιών με έναν τουλάχιστον γιατρό ειδικότητας, λόγω της κρισιμότητας του κορωνοϊού, αλλά και καθότι οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού αναγκάζονται να μετακινούνται για τις συνταγογραφήσεις των φαρμάκων τους. “Πώς λες να μείνουμε σπίτι, όταν ο ηλικιωμένος θα πρέπει να πάει στη Ρόδο για να γράψει τα φάρμακά του;Εστω κι αυτή την ώρα θα πρέπει να επανδρωθούν με γιατρό ειδικότητας όλα τα νησιά- κι εγώ πρωτίστως ενδιαφέρομαι για το δικό μου που έχει πληθυσμό 3.000 κατοίκων”.

Τέλος, ερωτηθείς για το αίτημά του να ενισχυθούν λιμενικό κι αστυνομία στο νησί, λόγω του προσφυγικού-μεταναστευτικού, απάντησε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Σύμη 7 σκάφη, ένα της FRONTEX κι έξι του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος για τη φύλαξη των συνόρων.