Πραγματοποιήθηκε σήμερα η παράδοση από τον κ. Ευάγγελο Μανδρακό της προεδρίας του δημοτικού συμβουλίου στον κ. Μιχάλη Σοκορέλο.

Η παράδοση έγινε στο γραφείο του κ. Σοκορέλου σε θερμό κλίμα .  Με χιούμορ αλλά και την σοβαρότητα που τον διακρίνει  ο κ. Μανδρακός ενημέρωσε τον κ. Σοκορέλο για τις δυσκολίες που έχει μπροστά του να αντιμετωπίσει .

Του είπε και για τα δύσκολα της δικής του θητείας ώστε όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους  να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη.

Του  παρέδωσε μάλιστα το …κουδούνι του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Μανδρακός δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ορισμένες φορές  σκέφθηκε πως για την αντιμετώπιση καταστάσεων  χρειάζονταν ψυχίατρος.

« Είμαι χαρούμενος και πολύ ευτυχισμένος που παραδίδω την προεδρία του δημοτικού συμβουλίου σε έναν αγαπητό συνάδελφο που  όλα αυτά τα χρόνια έχει ξεχωρίσει για την πορεία του στην κοινωνία της Ρόδου σαν γιατρός και όχι μόνο. Είναι για μένα μεγάλη τιμή να του δίνω τη σκυτάλη. Η θέση του πρόεδρου όμως έχει και πολύ μεγάλη ευθύνη. Κάποιες φορές  σαν ρευματολόγος δεν μπόρεσα να αντιμετωπίσω  τις δυσκαμψίες και τις αγκυλώσεις  του δημοτικού συμβουλίου.  Εσείς ως χειρουργοί μπορείτε ότι στραβώνει να το ισιώνετε με διαφορετικό τρόπο. Εύχομαι  να μην χρειαστεί να δείξετε το δυναμισμό μας που είναι δεδομένος και γνωστός. Στην τετραετία θα τον χρειαστείτε. Στη θητεία είχα την αίσθηση ότι ο μόνος γιατρός που μπορεί να κάνει καλά όλη αυτή τη βαβούρα ήταν ο ψυχίατρος. Πέρα από τα χαριτολογήματα η συγκίνηση μου είναι μεγάλη γιατί ο πήχης ανεβαίνει. Είμαι σίγουρος  ότι θα τα καταφέρετε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον», είπε ο κ.Μανδρακός παραδίδοντας μαζί με τα κλειδιά και το κουδούνι του δημοτικού συμβουλίου.

Σε ερώτηση για το τι θα πάρει μαζί του μετά από πέντε χρόνια θητείας ο κ. Μανδρακός  δήλωσε:

« Είναι καλές  οι  αναμνήσεις. Υπήρξαν  όμως και στιγμές που δεν θα ήθελα να είχαν συμβεί.Υπάρχει το αίσθημα της λύπης της χαράς της μετάνοιας για κάποια περιστατικά. Είναι όλα μέσα στο πρόγραμμα. Η θητεία μου στο δημοτικό συμβούλιο ήταν μια μεγάλη εμπειρία όπως και η συνεργασία μου με τον Φώτη Χατζηδιάκο, τον Στράτο  Καρίκη, τον Τ.  Πότσο τον  Γ. Υψηλάντη. Είχα μια καλή τοπική βουλή. Το δημοτικό συμβούλιο είναι μεγάλη υπόθεση. Φεύγω ικανοποιημένος από αυτή τη θέση».

Λαμβάνοντας  το λόγο ο κ. Σοκορέλος τόνισε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Η υποδοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας στο αεροδρόμιο

« Εκτός από συνάδελφοι με τον κ. Μανδρακό  μας συνδέει φιλία. Δεν είναι πρωτάρης στην πολιτική . Μπορώ να πω ότι  είναι  πιο έμπειρος από εμένα.Εχει προϋπηρεσία και μέσα από τις θέσεις που έχει υπηρετήσει. Και για μένα είναι τιμή που με πρότεινε ο κ. Καμπουράκης για τη θέση του προέδρου  του δημοτικού συμβουλίου. Είναι επίσης τιμή που με ψήφισαν τα μέλη. Αυτό με  αναγκάζει  να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να αποδείξω και στο σώμα και στο Ροδιακό λαό  και σε όλους ότι αυτή η επιλογή τους θα δικαιωθεί. Δεν θα πούμε μεγάλα λόγια . Θα είμαστε εδώ στο τέλος της θητείας για να δείξουμε τι έχουμε κάνει».

« Θα προσπαθήσω να είμαι τυπικός και να ακολουθώ τον κανονισμό χωρίς παρεκκλίσεις  και να είμαι ουδέτερος όσο μπορώ για το καλό του δημοτικού συμβουλίου και όλων των παρατάξεων», τόνισε ο κ. Σοκορέλος.

Σε ερώτηση αν θα γίνει αυστηρός ο κ. Σοκορέλος αν και το έδειξε λέγοντας πως οι παρόντες είναι παρόντες και οι απόντες θα καταγράφονται  δήλωσε:

« Ο  ιατρικός κλάδος είναι πολύ δύσκολο γιατί απευθύνεται σε επιστήμονες. Έχω περάσει από διάφορες θέσεις.  Στο δημοτικό συμβούλιο θα υπάρχουν άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους. Η αυστηρότητα όμως  δεν είναι το Α και το Ω . Χρειάζεται ο καλός τρόπος η σωστή διαχείριση της ψυχολογίας  των ανθρώπων.  Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα».

Ο κ. Σοκορέλος αποχαιρέτησε τον κ  Μανδρακό με την ευχή να εκλεγεί σε ανώτερη θέση.

Στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου αναφέρθηκε ο πρώην αντιπρόεδρος κ.  Στέργος Στάγκας . Μάλιστα αναφέρθηκε  στον αριθμό των θεμάτων που περιλαμβάνονταν στις ημερήσιες διατάξεις καθώς και στις δυσκολίες του Κλεισθένη.

“Θα είμαστε συμπαραστάτες σε ότι χρειαστεί η νέα δημοτική αρχή”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Στάγκας.

Στις δυσκολίες του Κλεισθένη αναφέρθηκε και ο πρώην  Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου κ Γιαννικουρής.

“Καταφέραμε στο δημοτικό συμβούλιο να φτιάξουμε τη δική μας οικογένεια της τοπικής αυτοδιοίκησης. Καταφέραμε να υπερβούμε και κόμματα και χρώματα. Ο Κλεισθένης έχει  όμως δυσκολίες. Σας εύχομαι καλή επιτυχία”, δήλωσε ο κ. Γιαννικουρής και πρόσθεσε πως το τμήμα του ΤΕΕ θα είναι συμπαραστάτης στο δήμο .

“Θέλουμε να συνεχίσουμε και εμείς από εκεί που άφησαν οι προηγούμενοι που έβαλαν  τον πήχη ψηλά. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο”, δήλωσε ο κ. Ιωσήφ.

 

 

 150 total views,  2 views today