Παράταση στο επίδομα ανεργίας για ξενοδοχοϋπαλλήλους

2742

Στην ανησυχία των ξενοδοχοϋπαλλήλων άμεσα αντέδρασε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας που συνομίλησε με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, για την παράταση στη χορήγηση του τρίμηνου επιδόματος ανεργίας, για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση.

Ο κ. Βρούτσης παραδέχθηκε ότι οι ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας για εργαζομένους και επιχειρήσεις είναι πρόσκαιρες λόγω της εξέλιξης της επιδημίας και πως θα εξετάσει το αίτημα για όλους εκείνους που έληξε η περίοδος χορήγησης επιδόματος ανεργίας, στο πλαίσιο να μην υπάρχουν κοινωνικές και δημοσιονομικές ανατροπές.

Παράλληλα για τους εποχιακά εργαζόμενους που δικαίωμα λήψης επιδόματος λήγει την 31η Μαρτίου, ο Υπουργός είπε ότι έχει δοθεί παράταση καταβολής της τακτικής επιδότησης ανεργίας, καθώς και του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων και του βοηθήματος ανεργίας, για δύο ακόμη μήνες.

Ο Παναγιώτης Εγγλέζος

Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου μετά από επικοινωνία που είχαν με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη και τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Κόνσολα, ανακοινώνουν ότι η πρόθεση της Κυβέρνησης, η οποία θα εκφραστεί το επόμενο διάστημα, είναι να συμπεριληφθούν στην παράταση του επιδόματος ανεργίας και οι εργαζόμενοι των οποίων τα επιδόματα ανεργίας τους έχουν λήξει το Φεβρουάριο.

Το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου δια του Παναγιώτη Εγγλέζου τονίζει τα εξής:

Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους μας ότι μέχρι να αποκατασταθεί η όποια αδικία, και μέχρι και ο τελευταίος εργαζόμενος να λάβει την όποια βοήθεια, θα συνεχίσουμε τους αγώνες και τις προσπάθειές μας.