Παράταση της περιόδου επιδότησης ανεργίας, ζητούν οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων

116

Την παρέμβαση των βουλευτών του νομού Δωδεκανήσου, ζητάει η διοίκηση του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων « Ο Κολοσσός» προκειμένου να δοθεί παράταση στην περίοδο της επιδότησης ανεργίας.

Στην σχετική ανακοίνωση προς τους βουλευτές του νομού  αναφέρονται τα εξής:

Παρόλο που η τουριστική περίοδος εξελίχθηκε ανέλπιστα καλά ξεπερνώντας κάθε προσδοκία (αφού ξεπέρασε ακόμη και τα νούμερα του 2019) και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, οι εποχιακά απασχολούμενοι, όπως και οι εργαζόμενοι του κλάδου μας, ανησυχούν πως ο χειμώνας που έρχεται θα είναι δύσκολος.

Οι μισθοί έχουν παραμείνει στα ίδια επίπεδα με τα περσινά και με την ακρίβεια που επικρατεί και συνεχώς αυξάνεται σε καύσιμα, ηλεκτρική ενέργεια και είδη πρώτης ανάγκης, κανένας εργαζόμενος δεν έχει καταφέρει να αποταμιεύσει χρήματα ώστε να καλύψει τις ανάγκες του ερχόμενου χειμώνα.

Η τρίμηνη επιδότηση ανεργίας που έπαιρνε το μεγαλύτερο ποσοστό των εποχικά εργαζόμενων, και μόνο στην ιδέα ότι θα παραμείνει η ίδια, μας προβληματίζει και μας  προκαλεί αβεβαιότητα πως δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε ούτε καν τις βασικές μας ανάγκες ώστε να βγει ο χειμώνας.

Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να μεριμνήσετε ώστε η επιδότηση ανεργίας να διαρκέσει μέχρι την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου ή τουλάχιστον να είναι πεντάμηνης διάρκειας.