Ενίσχυση του Νοσοκομείου Καρπάθου με αξονικό και μηχανήματα τεχνητού νεφρού

309

Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, παρεμβαίνοντας και ζητώντας την άμεση προμήθεια αξονικού τομογράφου και μηχανημάτων τεχνητού νεφρού για το νοσοκομείου της Καρπάθου.

Το νοσοκομείου Καρπάθου, πρέπει να είναι σε θέση να εξυπηρετεί τις ανάγκες του νησιού αλλά και της Κάσου, όπως και χιλιάδων επισκεπτών τη θερινή περίοδο, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Το ζήτημα είναι, όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, να μην αναγκάζονται οι πολίτες ή οι επισκέπτες να μετακινούνται στη Ρόδο, στην Αθήνα ή στην Κρήτη για ιατρικές πράξεις που θα μπορούσαν να διενεργηθούν στην Κάρπαθο.

Ο Μάνος Κόνσολας εκτιμά ότι δύο είναι οι σημαντικές προτεραιότητες σε ό, τι αφορά στην ενίσχυση του νοσοκομείου με εξοπλισμό:

1ον: Η προμήθεια ενός αξονικού και μαγνητικού τομογράφου προκειμένου να μπορούν να διενεργηθούν απεικονιστικές εξετάσεις σε όλες τις ανατομικές περιοχές του ανθρώπινου σώματος.

2ον: Η προμήθεια μηχανημάτων τεχνητού νεφρού, προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπιστούν περιστατικά που χρήζουν αιμοκάθαρσης, αλλά και για να κάνουν τη θεραπεία τους οι ασθενείς, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν.

«Η ενίσχυση του νοσοκομείου Καρπάθου με μηχανήματα, είναι δεδομένο ότι θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες υγείας στο νησί, θα ενδυναμώσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, θα σώσει ανθρώπινες ζωές και θα δώσει τη δυνατότητα σε πολίτες και επισκέπτες του νησιού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν είτε στη Ρόδο είτε στην Κρήτη είτε στην Αθήνα», δήλωσε ο Μάνος Κόνσολας.