Παρέμβαση Κόνσολα για τη στήριξη των ιδιοκτητών και επαγγελματιών οδηγών ταξί

394

O Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, παρουσίασε και κατέθεσε πρόταση 3 σημείων σε 3 Υπουργούς της κυβέρνησης για τη στήριξη των ιδιοκτητών και επαγγελματιών οδηγών ταξί.

Συγκεκριμένα:

1ον: Για τους ιδιοκτήτες και επαγγελματίες ταξί, ζητά την χορήγηση ενίσχυσης ειδικού σκοπού, όπως ακριβώς έγινε για τα ΚΤΕΛ και για τα τουριστικά λεωφορεία. Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι η μείωση του μεταφορικού έργου στον κλάδο, αγγίζει το 80%, τον τελευταίο χρόνο. Παράλληλα, τονίζει ότι στις νησιωτικές και τουριστικές περιοχές της χώρας,  ο τζίρος των συγκεκριμένων επαγγελματιών έχει μειωθεί δραματικά.

2ον: Για τους οδηγούς ταξί με μισθωτή σχέση εργασίας, ο κ. Κόνσολας προτείνει τη μείωση του ορίου του απαιτούμενου αριθμού ενσήμων για την ένταξη στο Ταμείο Ανεργίας των οδηγών ταξί που είναι σήμερα στα 175 ευρώ. Αναφέρει μάλιστα ότι στις νησιωτικές και τουριστικές περιοχές, η απασχόληση τους είναι περιορισμένη και έχει εποχικό χαρακτήρα.

3ον: Προτείνει την ενεργοποίηση προγράμματος είτε μέσα από την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, είτε μέσω του ΕΣΠΑ για την αντικατάσταση ρυπογόνων οχημάτων για τους ιδιοκτήτες και επαγγελματίες ΤΑΞΙ.

«Θεωρώ ότι οι προτάσεις αυτές είναι ρεαλιστικές, τη στιγμή, μάλιστα, που ένας πολύ μικρός αριθμός ιδιοκτητών ταξί είχε τη δυνατότητα να ενταχθεί στην επιστρεπτέα προκαταβολή ενώ τα κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, δεν επιτρέπουν στη μεγάλη πλειοψηφία των επαγγελματιών να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Η κατακόρυφη πτώση του τουριστικού ρεύματος λόγω της πανδημίας το 2020, αλλά και η αβεβαιότητα που επικρατεί για την φετινή χρονιά αφού του ουσιαστικό άνοιγμα του τουρισμού, τοποθετείται χρονικά για το τέλος Ιουνίου, εντείνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος για αυτό και απαιτείται η ενεργοποίηση άμεσων μέτρων στήριξης», δήλωσε ο Μάνος Κόνσολας.