Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Γιώργος Λαμπρούλης, Μανώλης Συντυχάκης στις 2/8/2019 για την επικίνδυνη κατάσταση στην Παιδιατρική κλινική του ΓΝΡ λόγω έλλειψης προσωπικού.

Οι βουλευτές ζητούν να στελεχωθεί με μόνιμο επαρκές προσωπικό η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου, να στελεχωθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας των νησιών με παιδίατρους και να πληρωθούν όλες οι απλήρωτες εφημερίες του προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Αναλυτικά στο σχετικό κείμενο αναφέρονται τα ακόλουθα:

Με επείγουσα επιστολή οι γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου προς τη Διοίκηση του Γ.Ν.Ρόδου κ.ά., επισημαίνουν την άκρως επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Παιδιατρική Κλινική λόγω έλλειψης προσωπικού και απαιτούν να παρθούν κατεπείγοντα μέτρα.

Όπως αναφέρουν στην Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Ρόδου έχουν απομείνει πλέον 2 ειδικευμένοι ιατροί για να καλύψουν 30 γενικές εφημερίες ανά μήνα, μεγάλο αριθμό επειγόντων περιστατικών, Εξωτερικά Ιατρεία καθώς και τα Νεογνά της Μαιευτικής. Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται εδώ και 6 μήνες.

Παράλληλα, οι 3 ειδικευόμενοι ιατροί καλύπτουν απλήρωτοι 3 και 4 εφημερίες πλέον του πλαφόν τους, έχοντας όμως και αυτοί ξεπεράσει τα ανθρώπινα όριά τους.
Η Παιδιατρική του Νοσοκομείου Ρόδου δεν καλύπτει μόνο τις ανάγκες των 150.000 μονίμων κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών της, αλλά εξυπηρετεί τις ανάγκες όλης της Δωδεκανήσου. Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού σε όλες τις δημόσιες μονάδες υγείας όλων των νησιών είναι τραγική.

Στο Νοσοκομείο της Κω δεν υπάρχει παιδίατρος, στη Κάλυμνο υπηρετεί ένας και στη Λέρο 2, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις για να μεταβούν σε άλλες μονάδες Υγείας, να κινδυνεύει η υγεία τους ή να αναγκάζονται να ακριβοπληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα για υπηρεσίες Υγείας, που έχουν ανάγκη και δικαιούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Συλλυπητήριο μήνυμα Ιατρίδη για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Γεννάδιο

Με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα, η Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Ρόδου δεν μπορεί να λειτουργήσει και θα παραμείνει για 15 ημέρες κάθε μήνα αρχής γενομένης από τον Αύγουστο, ΚΛΕΙΣΤΗ.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, η υποβάθμιση των δημόσιων δομών προχώρησε συντεταγμένα και με σχέδιο από όλες τις κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η άθλια και επικίνδυνη κατάστασή τους για τα λαϊκά στρώματα, να επεκταθεί η επιχειρηματική δράση στο χώρο των Νοσοκομείων, φτάνοντας παράλληλα στα όρια της ανθρώπινης αντοχής το υγειονομικό προσωπικό.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι κατεπείγοντα μέτρα θα πάρει για:

1) Να στελεχωθεί με μόνιμο επαρκές προσωπικό η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου.
2) Να στελεχωθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας των νησιών με παιδίατρους, με μόνιμη και σταθερή δουλειά.
3) Να πληρωθούν όλες οι απλήρωτες εφημερίες του προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

 134 total views,  2 views today