Παραδίδονται στα Νοσοκομεία τα μηχανήματα μοριακού ελέγχου

406

Εντός της εβδομάδος θα παραδοθούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τα τρία πρώτα μηχανήματα μοριακού ελέγχου, από τα επτά που έχουν παραγγελθεί για την ενίσχυση ισάριθμων νοσοκομειακών μονάδων.

Με τη λειτουργία των μηχανημάτων αυτών θα σταματήσουν αυτόματα και οι αποστολές δειγμάτων στο ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ και θα γίνεται ταχύτατα η διάγνωση των αποτελεσμάτων εντός 24ωρου, όπως δήλωσε στον sky η νέα Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας Χαρούλα Γιασιράνη.

Τα τρία πρώτα μηχανήματα των μοριακών αναλυτών θα παραδοθούν σήμερα στο Νοσοκομείο Ρόδο κι αύριο (Πέμπτη) το μεσημέρι θα γίνει η σχετική εκπαίδευση ως προς τη λειτουργία τους, όλων όσων πρόκειται να τα παραλάβουν, όπως τόνισε η κυρία Γιασιράνη, ενώ τα υπόλοιπα που αγοράστηκαν, θα κατανεμηθούν στα Νοσοκομεία Κω, Καλύμνου και Λέρου στα Δωδεκάνησα και στα Νοσοκομεία Σύρου, Νάξου και Σαντορίνης στις Κυκλάδες.

Σημειώνεται ότι οι μοριακοί αναλυτές δεν αφορούν μόνο τον covid-19, αλλά επιπλέον 29 λοιμώδη νοσήματα.

Από την αρχή της πανδημίας και το lockdown δαπανήσαμε από ιδίους πόρους της ΠΝΑ 1,7 εκ ευρώ για να εξοπλίσουμε τις υγειονομικές μονάδες στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες για να τις θωρακίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επισήμανε η κυρία Γιασιράνη.