Παραιτήθηκε ο Αντώνης Αρφαράς από τα προνοιακά ιδρύματα

692

Δεν άντεξε τις πιέσεις και παραιτήθηκε από τη θέση του Α’ Αντιπροέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Αντώνης Αρφαράς, μετά τις σοβαρές καταγγελίες του για λανθασμένους χειρισμούς στη λειτουργία των προνοιακών δομών από την παρούσα διοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιστολή παραίτησης του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο κ. Αρφαράς εξηγεί τους λόγους που τον υποχρεώνουν να εγκαταλείψει τα ιδρύματα, μόλις τέσσερις μήνες μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ανακουφισμένος δήλωσε μιλώντας στον sky ο κ. Αρφαράς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έκανα αυτό που με εκφράζει, γιατί οι καταστάσεις εκεί δεν μου επέτρεπαν να συνεχίσω με αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχω τίποτα κοινό. Δε μπορώ να συμπράξω και να γίνω συνένοχος σε όλα αυτά».

Ο κ. Αρφαράς κάλεσε τον πρόεδρο σε μία κατ’ αντιπαράθεση δημόσια τηλεοπτική συζήτηση, ενώ επανέφερε το αίτημά του για διαχειριστικό έλεγχο. Μάλιστα καταφέρθηκε κι εναντίον των μέχρι πρότινος επικριτών της παρούσας διοίκησης, που σήμερα μεταλλάχθηκαν –όπως είπε- σε υπερασπιστές της.

Τέλος, επανέλαβε τους ισχυρισμούς του για τα θέματα της ανύπαρκτης πυρασφάλειας στον Άγιο Ανδρέα, τη λανθασμένη διαχείριση του δημοσίου χρήματος όπως με το εργαστήρι ξυλογλυπτικής, τη στιγμή που τα οχήματα είναι σε κακή κατάσταση, τα προγράμματα, το θέμα του νερού και της λανθασμένης διατροφής των περιθαλπόμενων, ζητήματα που -όπως είπε- διαιωνίζονται από την προηγούμενη διοίκηση μέχρι σήμερα.

“Είναι μία καλή ημέρα για μένα η σημερινή. Τους καλώ εν συνόλω να αντιπαρατεθούν μαζί μου σε μία τηλεοπτική συνέντευξη και να μην κρύβονται πίσω από επιστολές. Να δούμε με τα στοιχεία που θα παραθέσουμε έκαστος ποιός έχει δίκαιο. Σε όλη μου την πορεία υπήρξα αυτόφωτος, με άποψη και όχι οσφυοκάμπτης. Αυτά τα περί αήθους συμπεριφοράς, τους τα επιστρέφω, αν και πολύ επιεικείς ως χαρακτηρισμοί γι’ αυτούς. Μία εικόνα χίλιες λέξεις για όποιον επισκεφθεί το ίδρυμα. Όταν καλώ σε διαχειριστικό έλεγχο, ζητώ να μπει στην ουσία της διαχείρισης. Δεν θα έκανα για παράδειγμα εκδρομές, αντί να διαθέσω τα κονδύλια για αγορά ΙΧ που είναι σε χάλια κατάσταση. Ή για τα εργαστήρια ξυλογλυπτικής για να απασχολούνται δύο άτομα σε μπαζάρ”, είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε:

“Δε μπορώ να συμπράξω και να είμαι συνένοχος σε όλα αυτά. Τι λένε οι προστάτες τους; Εγώ σέβομαι τι απόψεις της πλειοψηφίας, όμως να σεβαστούν και το δικαίωμα της δικής μου άποψης και θέσης και να μην είμαι εκεί γλάστρα και οσφυοκάμπτης…Οι μέχρι σήμερα επικριτές της Διοίκησης και σήμερα υπερασπιστές της, να μας εξηγήσουν αυτή τη μετάλλαξη…”

Ακόμη ο κ. Αρφαράς ανέφερε ότι τα έπιπλα του γραφείου που έφτιαξε σε ένα χώρο που λειτουργούσε ως αποθήκη, τα έφερε από το πατρικό του σπίτι, ενώ επανέλαβε για το θέμα της πυρασφάλειας ότι τα βιβλία δεν έχουν ενημερωθεί από το 2016, οι κρουνοί δεν είναι στη θέση τους, οι μάνικες είναι σάπιες κλπ.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι ως Αντιπρόεδρος αν είχε την ευθύνη και αρμοδιότητα, δεν είχε καμία ενημέρωση επί των θεμάτων.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΝΔ

Με αφορμή την υπόθεση αυτή μέλη της ΝΟΔΕ, που έχει μετονομαστεί σε ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου, φέρονται να έχουν αποστείλει επιστολή – κατηγορώ εναντίον του προέδρου των ιδρυμάτων Παύλου Μπακίρη στον Γραμματέα Οργανωτικού και Διευθυντή του Γραφείου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Στυλιανό Κονταδάκη. Στην επιστολή αυτή, που οι υπογράφοντες χαρακτηρίζουν «άκρως εμπιστευτική» κατατίθενται απόψεις και προβληματισμοί τόσο για μια σειρά θεμάτων που άπτονται της δημοκρατικής λειτουργίας της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου, όσο και της «διπλομισθίας» του κ. Μπακίρη από το δημόσιο.