Παραλύει το Δημόσιο από την απεργία της ΑΔΕΔΥ

559

Λουκέτο μπαίνει σήμερα στον δημόσιο τομέα της χώρας, ενώ μεγάλη ταλαιπωρία αναμένεται στα Νοσοκομεία, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έτσι σήμερα δε λειτουργούν δημόσιες υπηρεσίες, ασφαλιστικά ταμεία, πολεοδομίες Περιφέρειες και δήμοι.

Στην απεργιακή κινητοποίηση οι γιατροί και νοσηλευτές στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που συμμετέχουν διεκδικούν την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων και κάνοντας λόγο για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών «η φωνή κάτω από τις μάσκες μετατρέπεται σε κραυγή, αγανάκτησης και οργής για τα παραμύθια της κυβέρνησης για τη θωράκιση του ΕΣΥ».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία αναφέρει ότι «θα είναι καταστροφικό εάν η Δημόσια Υγεία προσαρμοστεί για άλλη μια φορά στην αντιμετώπιση περιστατικών κορονοϊού, να σταματήσουν δηλαδή τη λειτουργία τα χειρουργεία, οι καρδιολογικές μονάδες, εξωτερικά ιατρεία και να αυξάνεται έτσι η νοσηρότητα από άλλες αιτίες». Τέλος σημειώνει ότι προκαλείται αναστάτωση στη λειτουργία των νοσοκομείων από τις μετακινήσεις νοσηλευτών και γιατρών, για την στελέχωση νοσοκομείων αναφοράς για τον κορoνοϊό.

Οι δάσκαλοι που συμμετέχουν στην απεργία ζητούν μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα με μέγιστο τους 15, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Αλλαγές και ακυρώσεις πτήσεων ανακοίνωσαν για σήμερα Aegean, Olympic Air και Sky Express εξαιτίας της απεργία της ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κι ως εκ τούτου ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ρόδου Διαγόρας.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα από τις 8 το πρωί ως αύριο Παρασκευή την ίδια ώρα, οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεώνονται να ακυρώσουν όλες τις πτήσεις του δικτύου τους προς όλα τα ελληνικά αεροδρόμια.