Παραμένει “εξαφανισμένο” το Κέντρο Υγείας Έμπωνας! Δηλώσεις στον sky του Δ/ντή Θ. Μούκα

1020

Στην τρίτη φάση της εισέρχεται από σήμερα η επιχείρηση «Ελευθερία». Η δυναμικότητα του συστήματος αυξάνεται με την επταήμερη λειτουργία ως τα μεσάνυχτα 1.500 εμβολιαστικών κέντρων, ενώ αρχίζουν οι εμβολιασμοί και με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ωστόσο, από τη Μεγάλη Πέμπτη και το Μεγάλο Σάββατο δεν υπάρχει διαθέσιμο ραντεβού στην πλατφόρμα για τα 5 εμβολιαστικά κέντρα της Ρόδου στις ηλικιακές ομάδες 40-44 και 45-49 ετών, για την 1η δόση του εμβολίου.

Στα αξιοσημείωτα είναι επίσης, ότι το σύστημα εξακολουθεί να μην εμφανίζει στην πλατφόρμα το Κέντρο Υγείας Έμπωνας!

Όπως δήλωσε στον sky ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Έμπωνας Θεοφάνης Μούκας, από τις 21 Απριλίου έχει σταματήσει να εμφανίζεται ως εμβολιαστικό κέντρο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, έχοντας ο ίδιος ενημερώσει με επιστολές, αλλά και αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα τους αρμοδίους στη 2η ΥΠΕ και το Συντονιστικό του προγράμματος “Ελευθερία”, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει διευθετηθεί το θέμα, τη στιγμή που παραμένουν στο ψυγείο 260 εμβόλια της εταιρίας AstraZeneca, αλλά χωρίς να μπορεί ο κόσμος να κλείσει ραντεβού για να εμβολιασθεί. Τόνισε μάλιστα ότι είναι δεκάδες τα τηλεφωνήματα που δέχεται καθημερινά το Κέντρο Υγείας από πολίτες που ζητούν εναγωνίως να πληροφορηθούν τι συμβαίνει, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τις 21/6 θα ξεκινήσουν εκεί οι δεύτερες δόσεις εμβολιασμού.

“Δυστυχώς δεν έχουμε κάτι νεότερο να πούμε…το πρόβλημα παραμένει και το έχουμε διαπιστώσει από τις 21/4. Έχουν περάσει 15 ημέρες, μας έχουν πει ότι δε συντρέχει λόγος ανησυχίας, αλλά δυστυχώς παραμένουμε ακόμη “εξαφανισμένοι”. Χθες εφημέρευα και δέχθηκα πολλαπλά τηλεφωνήματα από πολίτες που επιθυμούν να εμβολιασθούν, αλλά δε μπορούν να εξυπηρετηθούν. Εμείς παραμένουμε με τα 260 εμβόλια στο ψυγείο μας και να μη μπορούμε να εμβολιάσουμε κόσμο. Μέχρι τις 21/6 που ξεκινούν οι επαναληπτικές δόσεις σε μας, δεν υπάρχει κανένα κλεισμένο ραντεβού. Δεν είναι ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο. Αντιθέτως.

Ακόμη και σήμερα έστειλα εκ νέου e-mail και περιμένω απάντησή τους. Μας είχαν υποσχεθεί ότι μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα είχε λυθεί το πρόβλημα, δεν έχει λυθεί, ευελπιστούμε να γίνει το συντομότερο δυνατόν.

Η τροφοδοσία με εμβόλια στη χώρα μας κυλάει ομαλά. Ο προγραμματισμός είναι να γίνουν 2 εκ εμβολιασμοί μέσα στο Μάιο. Δε μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο έχει σταματήσει αυτή η διαδικασία στο Κ.Υ. Έμπωνα”, είπε καταλήγοντας ο κ. Μούκας.