Παραμένει ή όχι τελικά στι  τιμόνι της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου ο νέος δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης μέχρι το τέλος Αυγούστου;

Το ερώτημα τίθεται γιατί ανακοινώθηκε  στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του η παραμονή του στην προεδρία  αλλά η αλήθεια είναι άλλη.

Στη συνεδρίαση δεν έλαβε μέρος  εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Άρης Σουλούνιας που συμμετείχε σε συνεδριάσεις του ΞΕΕ και της ΠΟΞ στην Αθήνα.

Παρότι δεν συμμετείχε όμως ενημερώθηκε για όσα ακολούθησαν στη συνέχεια και επιχειρήθηκε να μην γίνουν γνωστά στα ΜΜΕ.

Οπως διέρευσε η  θέση  του προέδρου που θα εκκενωθεί όταν ο κ. Καμπουράκης αναλάβει τα καθήκοντα του στο Δήμο θα καλυφθεί  στο τέλος Αυγούστου.Αλλά δεν έγινε έτσι.

Ο  κ. Καμπουράκης επεσήμανε ότι ως δήμαρχος θα είναι πάντα δίπλα στην ΄Ενωση Ξενοδόχων και τα μέλη της και θα δίνει λύσεις στα προβλήματα που τόσο καλά γνωρίζει.

Επίσης έδωσε εντολή στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΞΡ να είναι μαχητικοί και να διεκδικούν δυναμικά λύσεις, στα προβλήματα του τουριστικού τομέα και της ξενοδοχείας.

Στην πραγματικότητα η σκυτάλη για την προεδρία δόθηκε στον κ. Γ Τσέλιο και όχι στον κ. Άρη Σουλούνια που ήταν ο επικρατέστερος λόγω εμπειρίας και θέσεων σε κεντρικό επίπεδο!

Παρακάμφθηκε δηλαδή ένας επιχειρηματίας που μετέχει σε όλα τα κεντρικά όργανα που εκπροσωπούν τους ξενοδόχους.  Και αυτό έγινε γιατί ο κ. Σουλούνιας έχει δική του κρίση,  άποψη και γραμμή.

Επιπλέον δεν μπορεί να είναι η προέκταση ή η φωνή κανενός,  γιατί έχει φωνή και το κυριότερο ικανότητες να εκπροσωπήσει τους ξενοδόχους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον γυναικολόγο – Τι λένε οι υποστηρικτές του

Όντας στα κεντρικά όργανα μπορεί να μεταφέρει άμεσα και κυρίως αποτελεσματικότητα,  τα αιτήματα των ξενοδόχων στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Τα θεματα της συνεδριασης 

Συζήτηση στη συνεδρίαση έγινε ακόμη και την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν που ξεκίνησε δύσκολα και θα εξελιχθεί επίσης το ίδιο δύσκολα, γεγονός που σημαίνει πως οι ξενοδόχοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις και τις αποφάσεις τις οποίες λαμβάνουν.

Όπως επισημάνθηκε στη συνεδρίαση ο Μάιος έκλεισε με μείωση στις αφίξεις των τουριστών.

Το χειρότερα από όλα όμως είναι οι αφόρητες πιέσεις που δέχονται οι ξενοδόχοι για κάνουν εκπτώσεις στα συμβόλαια που αφορούν τη φετινή σεζόν.

Επίσης στο σύνολο τους σχεδόν οι τουριστικοί οργανισμοί, δεν δέχονται να προβούν σε αυξήσεις τιμών και στα νέα συμβόλαια που υπογράφονται την τρέχουσα περίοδο.

 240 total views,  2 views today