Μετά και την παράταση της παραμονής του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην Κάρπαθο, αύριο Τρίτη και την Τετάρτη, η κινητή ομάδα θα βρίσκεται στα Πηγάδια, για τη διενέργεια μαζικών rapid test στους κατοίκους, από τις 9 το πρωί τις 3 το μεσημέρι.

Σήμερα αντίστοιχες δειγματοληψίες έγιναν στις Μενετές και στα σχολεία Απερίου, στο Γυμνάσιο Πηγαδίων και στο ΕΠΑΛ.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Νισύριος τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ότι η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των δημοτών, συστήνοντας στους δημότες την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ώστε να αποφευχθεί στο μέγιστο βαθμό η διασπορά της πανδημίας στο νησί, καλώντας παράλληλα τους κατοίκους να προσέλθουν στα σημεία δειγματοληπτικών ελέγχων προκειμένου να επιτευχθεί ο εντοπισμός πιθανών κρουσμάτων και να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία.

Παράλληλα σε ανακοίνωσή του χθες ο Δήμος Καρπάθου γνωστοποίησε ότι στις 5/2/2021, πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτικός έλεγχος σε 229 κατοίκους του νησιού και δεν ευρέθηκε κανένα θετικό κρούσμα. Ειδικότερα:
– Κοινότητα: Όλυμπος, αριθμός test: 11
– Κοινότητα: Διαφάνι, αριθμός test: 19
– Κοινότητα: Σπόα, αριθμός test: 62
– Κοινότητα: Μεσοχώρι, αριθμός test: 85
– Κοινότητα: Πύλες, αριθμός test: 52
– Σύνολο: 229, αποτέλεσμα: ΟΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ
“Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε και πάλι την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων ώστε να αποφευχθεί στο μέγιστο βαθμό η διασπορά της πανδημίας COVID-19 στο νησί μας.
Ο Δήμαρχος Ιωάννης Νισύριος και η Δημοτική Αρχή συνεχίζουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των δημοτών.
Μετά την εξασφάλιση επιπλέον αριθμού rapid test από τον ΕΟΔΥ και την παράταση παραμονής του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην Κάρπαθο καλούνται όλοι οι κάτοικοι να προσέλθουν στα σημεία δειγματοληπτικών ελέγχων προκειμένου να επιτευχθεί ο εντοπισμός πιθανών κρουσμάτων και να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία”, σημειώνει σχετικά.

 478 total views,  2 views today