Παρεμβάσεις του Βασίλη Υψηλάντη για τους Αρκιούς και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης

107

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής  Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντη στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προέβη στις ακόλουθες Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες:

  1. Κοινοβουλευτική Αναφορά στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά από την 01-11-2023 επιστολή των κατοίκων των Αρκιών, με την οποία αιτούνται την ακτοπλοϊκή διασύνδεση του νησιού τους για όλο το χρόνο με πλοία που μπορούν να μεταφέρουν  φορτηγά αυτοκίνητα για την κάλυψη των καθημερινών τους  αναγκών.
  2. Κοινοβουλευτική Αναφορά στην Υπουργό Εσωτερικών μετά την από 06/11/2023 αίτηση –απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αρ. 490/2023 Δήμου Ρόδου προκειμένου να εξετάσει τη δυνατότητα για την εξαίρεση κατάργησης του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ ».
  3. Κοινοβουλευτική Αναφορά στον Υπουργό Οικονομικών και στο Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό,  αρμόδιο για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης, μετά από την 14-11-2023 επιστολή του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων, για να εξεταστεί η δυνατότητα να διατηρηθεί ο υποχρεωτικός χαρακτήρας δημοσίευσης των κρατικών                διακηρύξεων στον έντυπο περιφερειακού τύπου της χώρας μας.